Nytt tilbygg:  Stortingspresidenten har bygget en egen konsertsal i forlengelse av hovedhuset på tunet hjemme i Lillehammer. Her kan han øve på fiolin, arrangere intimkonserter, ha teaterprøver eller invitere på filmvisning. Foto: John T.Pedersen
Nytt tilbygg: Stortingspresidenten har bygget en egen konsertsal i forlengelse av hovedhuset på tunet hjemme i Lillehammer. Her kan han øve på fiolin, arrangere intimkonserter, ha teaterprøver eller invitere på filmvisning. Foto: John T.PedersenVis mer

Stortingspresidenten bygde privat konsertsal på fritiden

Når stortingspresident Olemic Thommessen (58) ikke er opptatt med å holde orden i Stortingssalen, har han bygget sin egen konsertsal hjemme på Lillehammer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

LILLEHAMMER (Dagbladet): Olemic Thommessen løfter fiolinen og spiller et stykke av Fiocco på instrumentet han har arvet etter sin oldefar. Tonene fyller salen han har brukt fire år av sitt liv på å bygge. 150 kvadratmeter. Seks meter under taket. Et stort vindusmaleri av Marianne Heske i den ene enden, peis og flygel i den andre. Under taket skal det opp en skikkelig lysrigg.

Lokalet kan brukes som privat kino, til øving og prøver på teaterstykker, men også til konserter og forestillinger med et publikum på opptil 70 mennesker.

- I påsken for snart fem år siden fant jeg fram motorsaga og kappet ned alleen med 20 digre bjørketrær som sto her, siden har jeg brukt all min fritid på dette. Det er derfor jeg er litt rusten på fiolinen, smiler Olemic.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn