Stram og sterk kropp

Åtte supre øvelser for kjernemuskulaturen og kondisjonstreninga som gir effekt.

EFFEKTIVT: Kristin Lervik Larsen i Corebar-konseptet er ekspert på kjernemuskler og har laget et program med 8 gøyale og effektive øvelser. Foto Kristin Svorte/ Dagbladet
EFFEKTIVT: Kristin Lervik Larsen i Corebar-konseptet er ekspert på kjernemuskler og har laget et program med 8 gøyale og effektive øvelser. Foto Kristin Svorte/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En sterk kjernemusklatur er viktig for å unngå skader i dagliglivet eller på trening, og resultatene vil sammen med andre grep, gi resultater i speilet.

- For å få smalere midje må man trene kondisjonstrening, styrke for store muskelgrupper og kjernemuskulatur og ha et bevisst forhold til kostholdet, sier personlig trener og fysioterapeut Kristin Lervik Larsen, som også er ekspert på kjernemuskulatur.

- Fordelen med en sterk kjernemuskulatur er, i tillegg til å støtte og beskytte ryggsøylen, en bedre holdning som kan illudere en smalere midje, sier hun og vektlegger at en sterk kjernemuskulatur kan redusere risiko for skader i andre aktiviteter enten det er snømåking eller styrkeøvelser som knebøy.For God torsdag har hun satt sammen 8 effektive og gøyale øvelser man kan gjøre hjemme, som du kan se nederst i saken.

Øk forbrenning og kondisjon - Man kan si at det å trene intervaller er en snarvei til bedre form, sier postdoktor Øivind Rognmo ved NTNU.

- Ved høyintensiv trening forbrenner man karbohydrat og fett, og særlig fett i bukregionen mobiliseres, sier Sigmund Anderssen ved Norges idrettshøgskole. Forutsetningen blir også at du ikke spiser mer enn du forbrenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer