Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Stressfri: Disse bringer julematen hjem til deg

Julekosen er bare et klikk unna.

PÅ DØRA:  Alt du trenger til julaften og romjula får du rett på døra. Du kan også plukke opp bestilte matvarer på hentepunkter om du heller vil det.  Godtlevert frister med ribbe fra glade griser på Jæren, levert med gourmetpoteter og egenkomponert surkål og rødkål .Ribba kommer med svoren rutet og og lett krydret med salt og pepper. Foto: TORBJØRN BERG
PÅ DØRA: Alt du trenger til julaften og romjula får du rett på døra. Du kan også plukke opp bestilte matvarer på hentepunkter om du heller vil det. Godtlevert frister med ribbe fra glade griser på Jæren, levert med gourmetpoteter og egenkomponert surkål og rødkål .Ribba kommer med svoren rutet og og lett krydret med salt og pepper. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Kokken Ole Martin Alfsen fronter julekassa fra Godtlevert.no like smilende som i TV-reklamen.

Sammen med en rekke andre aktører frister han i år med alt du trenger til julemiddagen, pakket og klart, rett på døra.

- Vi ønsker å være et godt tilbud for dem som vil unngå julestress, skriver Alfsen i en epost til Dagbladet.

Lag selv Godtlevert.no sin julekasse til litt over 1100 kroner inneholder ribbemiddag til to voksne og tre barn.

Helt fiks ferdig kommer den ikke. Du får ingredienser og kokkens oppskrift. Maten lager du selv. Men du slipper å gå i butikken, behøver ikke være redd for å ha kjøpt for lite, ha glemt sennep eller rødkål.

Det er andre gang selskapet satser på julelevering.

- Vi startet i fjor og opplevde stor interesse. Derfor valgte å gjøre det igjen i år, skriver Alfsen til Dagbladet.

JULEMAT: Å  få medisterkakene i hus ved et tastetrykk kan være fristende. De fleste aktørene tilbyr ribbe og tilbehør. Ønsker du en pakkeløsning med pinnekjøtt eller lutefisk har du færre leverandører å velge mellom. Foto: TORBJØRN BERG
JULEMAT: Å få medisterkakene i hus ved et tastetrykk kan være fristende. De fleste aktørene tilbyr ribbe og tilbehør. Ønsker du en pakkeløsning med pinnekjøtt eller lutefisk har du færre leverandører å velge mellom. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Målet er å selge et par tusen julekasser.

Les også: Priskrigen på julemat: En hån mot produsentene

Selskapet, som ifølge Dagens Næringsliv regner med å selge nettmat for 300-400 millioner kroner i år, kan komme til å sko seg godt i desember. Erkekonkurrenten Adams Matkasse tar to ukers fri i jula.

Det samme gjør «Sjømat på døra» og den Porsgrunn-baserte abonnementstjenesten Easy Cooking, en slags «Fjordland på nett» for Østlandsområdet.

Den nye Oslo-aktøren Kokkeløren, Kolonihagen.no, veletablerte kolonial.no og flere andre står derimot klare til å gi deg en stressfri jul.

Begrenset antall Julekassa fra Godtlevert.no tilbys i én versjon, for to store og tre små. Det innebærer rundt tre kilo ribbe. I kassa finner du også egenprodusert surkål og rødkål, poteter, julepølse, medisterkaker, sjysaus, rosenkål og sennep.

Det er mulig å bestille flere kasser, men bare av samme størrelse. Det er ikke mulig å bestille mat til for eksempel seks voksne.

LEVERER: Kokken Ole Martin Alfsen står bak julekassa fra Godtlevert.no. Foto: GODTLEVERT
LEVERER: Kokken Ole Martin Alfsen står bak julekassa fra Godtlevert.no. Foto: GODTLEVERT Vis mer

- Store familier eller familier som skal ha besøk på julaften, kan bestille flere. Små familier som ikke får spist opp alt på julaften, kan ha resten til julefrokost eller julelunsj 1. juledag, sier Alfsen.

Usikker på ribbe? Sjekk ut tipsene fra Dagbladets kokk Arne Brimi.

Alfsen mener julekassa er et godt alternativ dersom man ønsker litt andre råvarer enn i butikken. Medisterkakene og julepølsene kommer fra prisbelønte Jens Eide, ribba fra Prima Jæren, som er opptatt av dyrevelferd.

Oppskrift på klassisk juledessert ligger i kassa, men selve desserten er ikke inkludert. Alfsen forklarer det med at godtlevert.no først og fremst er middagsleverandør.

- Dessuten finnes det utallige desserttradisjoner. Vi vil nødig vil utfordre dem.

Ribbe til folket Godtlevert.no får mange henvendelser om pinnekjøttkasse, og vurderer det for neste år. I år får du bare ribbe.

Tilhører du en pinnekjøtt- eller lutefisk-familie, må du kontakte andre aktører, som kolonial.no.

JUKSE LITT: Det er lov å gjør som Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm og ta noen snarveier, selv om det dreier seg om årets viktigste middag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
JUKSE LITT: Det er lov å gjør som Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm og ta noen snarveier, selv om det dreier seg om årets viktigste middag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Kolonial.no, et samarbeid med Rema 1000, er som en vanlig dagligvarebutikk der du kan bestille ale typer varer og få dem levert, hjem eller til et hentepunkt.

Varesortementet er etterhvert utvidet med mer eksklusive varer enn du får i Rema 1000. Kolonial.no startet nylig egen ferskvareavdeling på nett, basert på blant annet varer fra Oslo-slakter Strøm-Larsen.

Konkurrenten retthjem.no har levert mat på døra siden 1997, men har ikke noe tilbud utover en juletine med godsaker.

Hos Kolonial.no får du derimot ferdige kasser med ribbemiddag, lutefisk og pinnekjøtt. Kjøttet kommer fra Strøm-Larsen.

I nettbutikken har du godt utvalg av tilbehør, som Vossakorv, om det skulle være et must i jula.

På kolonial.no kan du også bestille juletapas og ingredienser til julelunsj.

Småskala Det relativt nystartede firmaet Kokkeløren drives fra en butikk i Bygdøy alle og et miniutsalg på Aker Brygge. Kokkeløren konsentrerer seg om Oslo. du kan velge mellom å hente selv eller få varene levert, vel å merke innenfor et begrenset område i Oslo. 

Selskapet drives av kokken Petter Wahl Sekne, med tjue års erfaring fra restaurantbransjen. Sekne startet også restaurantleverandøren «Fra bonden til kokken», et bindeledd med småskalaleverandører og restauranter.

Dette konseptet er nå utvidet til privatpersoner. For øyeblikket tar Kokkeløren inn mat fra rundt 60 småskalaprodusenter over hele landet.

Juletilbudet består blant annet av fjellribbe med hjemmelaget surkål, medisterpølse og fløtesaus, pinnekjøtt og riskrem.

Du kan også få en få rakfiskpakke med lomper og rørosrømme

Tar oppvasken Det er ikke bare i storbyene det blir lettere å gå jula i møte.

I Bagn tilbyr Valdres mathus julemiddagen fiks ferdig på døra, slik at du kan bruke tid på familien.

Det er bare å stå klar etter klokka halv fire på julaften, om du er klar for ribbe av Fjellgris fra Valdres, ferdig oppdelt og opplagt på fat. Til dessert kan du bestille riskrem med jordbærsaus, opplyser Espen Kristoffer Bakken.

JUL PÅ DØRA: Julekassa med ribbemiddag fra Godtlevert.no. Foto. GODTLEVERT
JUL PÅ DØRA: Julekassa med ribbemiddag fra Godtlevert.no. Foto. GODTLEVERT Vis mer

Alt kommer på porselen. Firmaet tar oppvasken og kommer og henter fra første juledag. 

Mange av dem som tilbyr julemiddag, har produkter fra små produsenter. Dyrevelferd nevnes oftere og betyr mer for kundene.

Salget av lokal mat og drikke vokser tre ganger raskere enn resten av dagligvaremarkedet, viser tall fra Matmerk og Nielsen Scan Track.

Ulike frister - Bestiller du innen 14. desember har du matvarene fra oss til jul, sier Knut Ødegaard, daglig leder i Stølsvidda, til Dagbladet. Stølsvidda nettbutikk selger blant annet Fjellgris fra Valdres.

Hos Kokkeløren i Bygdøy Allé får du vanligvis maten samme dag, om du bestiller før klokka 14. Du får den hjem eller ferdig pakket i butikken.

Bestillingsfristen for julemiddagen fra Godtlevert.no er ved midnatt tirsdag 15. desember, med levering mandag 21. desember.

Bestillingslisten begynner å fylle seg opp. Det er først og fremst eksisterende kunder som har bestilt, men tilbudet er for alle.
 
- Vær tidlig ute. Vi har små leverandører og begrenset kapasitet. Her er det førstemann til mølla, sier Alfsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media