NY STIL: Den store peisen dominerte rommet, og ble byttet ut med Scan 85 fra Henriksen Peisforum. Sofa fra Living, salongbord fra Green Apple og lenestol fra Magazin. Foto: Privat/Sveinung Bråthen
NY STIL: Den store peisen dominerte rommet, og ble byttet ut med Scan 85 fra Henriksen Peisforum. Sofa fra Living, salongbord fra Green Apple og lenestol fra Magazin. Foto: Privat/Sveinung BråthenVis mer

Stua ble helt ny med ekspertens hjelp

Se hva forvandlingen av stua og gangen kostet.

Endelig fikk ettbarnsfamilien Pettersen/Husby mulighet til å kjøpe drømmeboligen. Det hvite huset innerst i en blindvei er på bare 103 kvm, men samboerparet ble så sjarmert at de kjøpte det sporenstreks.

Med på kjøpet fikk de et anneks på 15 kvadratmeter som kommer godt med som gjestehus.

Kjedelige gipsvegger - For oss var dette boligen vi alltid hadde drømt om. Huset hadde et godt utgangspunkt, men jeg synes det var kjedelig med hvite gipsvegger. Jeg visste akkurat hvordan jeg ville ha det, og visste at det kunne gjøres med enkle grep. Men for å unngå å ende med sammensurr av ting og tang, måtte jeg ha hjelp av fagfolk, sier Jannicke Pettersen.

Trang løsning Interiørarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen fant noen gode løsninger. Stua/ spisestua samt inngangspartiet var det som sto først på listen.

- Hele oppholdsrommet ble dominert av den store peisen som sto midt i rommet. Det var trangt å komme seg rundt spisebordet ved peisen og tv-ens plassering var langt fra ideell, den var plassert tett inntil enden på sofaen, sier interiørarkitekten.

Ut med peisen Interiørarkitektens nye planløsning innebar utskifting av den gedigne peisen. Ut med den gamle og inn med en smalere løsning.

-Den høye og smale peisen understreker takhøyden i rommet. Sofaen fikk beholde sin opprinnelige plassering da dette ble mest praktisk, men tv-ens plassering ble en utfordring.

Dagsenger for avslapping Det endte med at Jannicke kjøpte inn to dagsenger til tv-kroken som ble til i den tidligere spisestua. Her kan samboerparet ligge henslengt og nyte sene tv-kvelder. Tv-en ble flyttet bak peisen, og dermed ble nisjen der utnyttet.

Balansegang Vinduet over dagsengene er plassert langt oppå veggen, og det hadde ingen annen funksjon enn å slippe inn lys.

- På motsatt side av der spisestua ble plassert, er det et stort vindu. Jeg foreslo derfor å male et felt rundt det lille vinduet for å ramme dette inn, og slik at vindu pluss ramme ble like stort som vinduet ved spisestua, sier Bernt A. Pedersen.

Glitrende over bordet Spisebordet og de høyryggede stolene hadde et sterkt snev av 90-talls stil, så det ble investert ny, men brukt spisestue. Den ble lakkert og stolene trukket om, og beboerne er strålende fornøyde med resultatet.

Oppholdsrommet fikk et hvitlasert énstavs parkett som gir fin karakter til rommet. Veggen bak sofaen fikk en sølvmønstret tapet og familien investerte i nye salongmøbler, og to lenestoler fikk plass i egen krok.

Innbydende velkomst Inngangspartiet ble også oppgradert. De eksisterende terrakottaflisene ble byttet ut, og to av veggene i trapperommet ble kledd med svart og koksgrå tapet lik den som er over sofaen i salongen og i spisestua.

Trapperommet ble malt i hvit farge og framstår nå som et lyst og innbydende inngangsparti.

Dette kostet forvandlingen

Sofa, kr 20 000

Lenestol, lin kr 5900

Lenestol, fløyel kr 3500

Brukt spisestue, kr 4000

Lakkering spisestue, kr 6500

NY STIL: Beboerne trengte hjelp til å ommøblere samt få mer liv i rommet. Peisen var også dominerende. Spisestue og inngangspartiet ble samtidig sterkt forbedret. Foto: Privat/Sveinung Bråthen
NY STIL: Beboerne trengte hjelp til å ommøblere samt få mer liv i rommet. Peisen var også dominerende. Spisestue og inngangspartiet ble samtidig sterkt forbedret. Foto: Privat/Sveinung Bråthen Vis mer

Stoff spisestuestoler, kr 1644

Omtrekking stoler, arbeid kr 1650

Tapet ensfarget, kr 10 500

Tapet mønstret, kr 7540

Settebord, glass, kr 2499

Peis, kr 21 990

Dagsenger, kr 6600

Gardinstoff, ca. kr 7500

Sying av gardiner, kr 3125

Tv-bord, kr 1995

Parkett, kr 20 000

Lamper, kr 6674

SALONGFINT: Det ble barokkmønstret tapet fra Romo bak sofaen. Gardinene er sydd av stoff fra Intag. Salongbord fra Green Apple. PeisScan 85 fra Henriksen Peisforum. Foto: Sveinung Bråthen
SALONGFINT: Det ble barokkmønstret tapet fra Romo bak sofaen. Gardinene er sydd av stoff fra Intag. Salongbord fra Green Apple. PeisScan 85 fra Henriksen Peisforum. Foto: Sveinung Bråthen Vis mer

Oscariansk prismekrone, kr 17 758

Empirekrone, kr 13 548

Panel tak og maling, kr 1940

Lampebord, kr 195

Puter, kr 2000

Bildehyller, kr 238

Fliser, kr 2400

Totalt kr 169 696

I tillegg kommer arbeidskostnader til elektriker og håndverkere.

Les også

Se over 1000 inspirerende interiørbilder

Se hytta før og etter

Over 50 000 kroner skiller disse terrassene

60-talls hus ble flott bassengvilla

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

HVILEPLASS: Foran tv-en ble de nye dagsengene plassert der spisestua sto før. Nå er spiseplassen plassert på motsatt side med større vindu. Rundt det smale vinduet i hvilekroken er det malt en ramme som er like stor som vinduet ved spisestua. Bildehyller fra Ikea er montert under vinduet. Foto: Sveinung Bråthen
HVILEPLASS: Foran tv-en ble de nye dagsengene plassert der spisestua sto før. Nå er spiseplassen plassert på motsatt side med større vindu. Rundt det smale vinduet i hvilekroken er det malt en ramme som er like stor som vinduet ved spisestua. Bildehyller fra Ikea er montert under vinduet. Foto: Sveinung Bråthen Vis mer