TETTE BÅND: Tilhørighet er viktig for trivselen på studiet, og det er det som får deg gjennom de tøffe periodene, sier læringsmiljøansvarlig i studentparlamentet ved Høyskolen i Oslo og Akershus, Einar Belck-Olsen da vi møtte ham sammen med de frivillige på studentpuben på Høgskolen i Oslo og Akershus. Fra venstre: Janne Charita Hansen , Elin Synnøve Nordberg , Philip Stampe , Christine Svendsrud , Anders Thams Skogseth og Einar Belck-Olsen. FOTO: FRANK KARLSEN
TETTE BÅND: Tilhørighet er viktig for trivselen på studiet, og det er det som får deg gjennom de tøffe periodene, sier læringsmiljøansvarlig i studentparlamentet ved Høyskolen i Oslo og Akershus, Einar Belck-Olsen da vi møtte ham sammen med de frivillige på studentpuben på Høgskolen i Oslo og Akershus. Fra venstre: Janne Charita Hansen , Elin Synnøve Nordberg , Philip Stampe , Christine Svendsrud , Anders Thams Skogseth og Einar Belck-Olsen. FOTO: FRANK KARLSENVis mer

Studiestart kan være tøft for psyken: - Det er ikke vanskelig å forstå at noen vil slite

Studenter har dobbelt så mye psykiske symptomplager som befolkningen for øvrig i denne aldersgruppen, sier ekspert på studenthelse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I løpet av studietida vil mange oppleve vanskelige perioder. Det kan være sykdom og død i familie, eller hos andre nære. Rutiner er de «krykkene» vi har for å hjelpe oss gjennom en krise.

Har du det vanskelig lønner det seg å snakke med noen. Trenger studenter hjelp er det hjelp å få, sier Tove Gundersen, generalsekretær i Rådet for psykisk helse.

–Når man er i nye faser av livet blir grunnsteinene i livet vårt viktigere for å holde hodet over vannet. Bruk tid på å bevare det sosiale, knytte bånd med mennesker rundt deg, test ut studentlivet og vær i fysisk aktivitet. Når livet blir vanskelig eller krevende er du avhengig av å ha god fysisk helse og venner og familie du kan støtte deg til, sier Aksel Inge Sinding, klinisk psykolog ved Vinderen i Oslo.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn