Styr støvsugeren med laser

Samsungs nye robotstøvsuger gjør noe nytt.

FJERNSTYRT: Samsungs nye støvsugerrobot kan du blant annet styre med en laserpenn.  Foto: ELISABETH DALSEG
FJERNSTYRT: Samsungs nye støvsugerrobot kan du blant annet styre med en laserpenn. Foto: ELISABETH DALSEGVis mer

Dinside Støvsuging er ikke farlig, det gjør ikke vondt, men det er veldig, veldig kjedelig. Det er kanskje ikke så rart at støvsugerroboter er så populære?

Flere produsenter har derfor snust på å styre støvsugerroboten med mobilen, slik at du slipper å la den kjøre hele programmet når du bare vil at den skal suge opp rusket under middagsbordet. Det gjelder blant annet Dyson med sin nye 360 Eye, som støvsugergiganten har brukt tolv år på å utvikle.

Det virker godt Løsningen den koreanske elektronikkprodusenten nå viser for sin nye robotstøvsuger Powerbot Vr9000 er kanskje ikke like oppsiktsvekkende, men det virker. Og det virker godt.

I stedet for å trykke seg inn på en app, kan du gripe til en fjernkontroll. Og orker du ikke forholde deg til knapper heller, kan du bruke laserpenn til å styre støvsugerroboten akkurat dit du vil.

Støvsugerroboten har forbedret sensorsystem som skal bedre nagivering rundt i rommet, og en digital inverter-motor, som gjør den mer kraftig enn forgjengerne. Børsteløs motor skal også sørge for god og lang levetid.

Alt om robotstøvsugere, nyheter og tester på Dinside.

Bygg inn i kjøkkenet Det er vel og bra med en automatisk støvsuger som tar seg av rengjøringen når du er borte, men det er ikke alle som er like begeistret for å måtte se på den. For hverken støvsugerne eller ladestasjonene passer like godt inn i alle hjem og stilarter.

Løsningen er her ikke helt ennå, men Samsung jobber med nettopp dette. Ifølge Finn Kristoffer Larsen, salgssjef for hvitevarer i Samsung, er de i forhandlinger med en stor skandinavisk kjøkkenprodusent om en innebyggingsløsning for den nye støvsugerroboten.

Styr med laser Tanken er at du skal kunne gi en luke i sokkelen på kjøkkenet ditt en lett dytt - litt som Mieles smarte oppvaskmaskinåpner - og så styre roboten ut på kjøkkengulvet med laser eller fjernkontroll, slik at den kan ta seg av det du har sølt.

Pris er ennå ikke klar.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

GYLLEN: Detaljene er også tilpasset dagens interiørtrender. Foto: SAMSUNG
GYLLEN: Detaljene er også tilpasset dagens interiørtrender. Foto: SAMSUNG Vis mer