Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Strøm

Styr unna «billig strøm»: Salgstriksene du må se opp for

Mange forbrukere betaler langt mer for strøm enn nødvendig. Eksperter advarer mot å inngå «billige» avtaler.

PASS DEG FOR STRØM-SJOKK: - Det siste året er mange flere strømselskaper kommet til, og det er blitt mer krevende for forbrukerne å orientere seg i markedet, sier privatøkonom Rune Pedersen. Foto: Scanpix
PASS DEG FOR STRØM-SJOKK: - Det siste året er mange flere strømselskaper kommet til, og det er blitt mer krevende for forbrukerne å orientere seg i markedet, sier privatøkonom Rune Pedersen. Foto: Scanpix Vis mer

Priser og innhold tåkelegges. På diskret vis ledes du over fra de billigste strømavtalene og over på avtaler som er både dyrere og dårligere, mener privatøkonom Rune Pedersen.

Han er ansvarlig redaktør i Smarte Penger, et uavhengig nettsted om privatøkonomi, og har fulgt strømbransjen tett gjennom mange år.

Det siste året er mange flere strømselskaper kommet til, og det er blitt mer krevende for forbrukerne å orientere seg i markedet, påpeker Pedersen.

– De må jo finne på noe for å skille seg ut, og derfor finner de på mange ulike rabattavtaler for å lokke til seg kunder. Ett enkelt selskap kan ha sju–åtte ulike strømprodukter bare på spotpris. Det er svært tidkrevende for forbrukerne å skulle følge med på hvilke avtaler som egentlig lønner seg – og de færreste følger med. Det tjener selskapene rått på, sier han.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?