GODT STEKT: La vaflene steke på middels varme til de er fine og mørke. FOTO: Øivind Lie
GODT STEKT: La vaflene steke på middels varme til de er fine og mørke. FOTO: Øivind LieVis mer

Sunne nok til matboksen

Disse vaflene har mer næring enn mange brød. Her er oppskriften.

Her på Klikk er vi veldig fornøyd med å ha den perfekte vaffeloppskriften. Vi har også en av enkleste oppskriftene på vafler som du finner her.

Og nå, mine damer og herrer, lanserer vi en super oppskrift på grove vafler.

Dette er ikke vaflene du skal dra frem til kaffekosen sammen med en deilig sjokoladekake eller den supergode ostekaka. Disse er til hverdags. Som et alternativ til brød eller knekkebrød. Og putt dem gjerne i matboksen til ungene.

GROVE VAFLER: Kjør på med vafler hver dag. FOTO: Øivind Lie
GROVE VAFLER: Kjør på med vafler hver dag. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Her kan fort barnehageonkelen få en bekymret rynke når du sender med vafler i matboksen for fjerde dag på rad, men det kan du ta med største ro. Disse er godkjent for matboksbruk av selveste ernæringsfysiologen.

Like sunt som brød - Disse vaflene er like sunne som mange typer brød, sier Cathrine Borchsenius, ernæringsfysiolog hos bramat.no.

Havregryn og sammalt mel gir mye fiber, og rapsoljen inneholder sunne fettsyrer. I motsetning til de fleste andre vafler er disse også uten sukker, noe som gjør at de egner seg godt i matpakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Putter du noen egg i oppskriften er det en fin kilde til protein, noe som metter godt og er viktig for barn i vekst.

Best nystekt Vaflene smaker best når de er nystekt. Røra går til godt over ti hjerter, men den kan stå i kjøleskapet i flere dager. Stek så mange du trenger, og sett røra tilbake i kjøleskapet.

Slumping Denne oppskriften egner seg godt til slumping og alle typer variasjoner. Putt i egg, gulrøtter eller nøtter.

TRENGER IKKE SMØRES: Har du slippbelegg på jernet, trenger du ikke smøre. FOTO: Øivind Lie
TRENGER IKKE SMØRES: Har du slippbelegg på jernet, trenger du ikke smøre. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Pass bare på å holde litt igjen på havregrynet, ikke mer enn litt under halvparten av det tørre. Trolig må du også spe ut med mer melk før du steker. Konsistensen skal være slik at røra renner lett ut av øsa.

(Over 12.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

ALLTID FERSKE: Røra kan stå mange dager i kjøleskapet. Stek noen hjerter og sett den tilbake. FOTO: Øivind Lie
ALLTID FERSKE: Røra kan stå mange dager i kjøleskapet. Stek noen hjerter og sett den tilbake. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Les også:
Laks med nykål og dill
De ti mest populære kakene
Stor test av iskrem på boks

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.