Foto: Anne Elisabeth Næss
Foto: Anne Elisabeth NæssVis mer

Sunne oppskrifter for resten av uka

Her er nøkkelen til å spise sunt.

|||

Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke er best på sunn mat. Det vil si: Når jeg lager mat tenker jeg først og fremst på at den skal være god. Jeg vil gå lenger: Det eneste som er viktig for meg er at maten smaker godt.


Men, nå er verden så viselig innrettet at jo mer interessert du er i mat, jo sunnere spiser du. Det sunne livet er en utilsiktet og velkommen bi-effekt av matentusiasmen, om du vil.

Hvordan kan jeg si dette? Jo, det forusetter at vi er enige om et par ting her i livet. For det første vil den matinteresserte bruke mer tid på mat - både på kjøkkenbenken og rundt spisebordet. Det får bli min påstand, men en som slapper av og koser seg med matlaging og rundt bordet får en mentalhygenisk boost hver gang.

For det andre, og langt mer konkret, vil en som er interessert i mat spise mye mer variert enn en som ikke er det. Og variert mat er nøkkelen til et sunt kosthold. Jeg har ikke noe tro på den gjengen som sverger til brokkoli og spiser buntevis av det hver uke. Variasjon er i seg selv bra. Og som sagt: Matfolk spiser mest variert.

Her har jeg samlet sammen et knippe oppskrifter som jeg tenker er ganske sunne. I tillegg er de raske å lage. De er masse grønnsaker og til og med litt råkost her. I min matfilosofi (om jeg tør være litt høytidelig) er ikke noe sunnere enn noe annet. Det er variasjonen og summen som teller.

Du finner en herlig gulrotsuppe her (som mange har skrytt av i det siste). Du er heldig om du prøver deg på mango-salaten (og du finner to andre supersalater her).

Blåskjell er en sikker vinner og om du ikke har laget det før kan du sjekke denne videoen hvor vi lager det på grillen.

De to siste oppskriftene er veldig forskjellig (variasjon er sunnhetsmantraet!). Du får både en salat med bær (bruk gjerne tinede bær) og den andre er god, gammeldags lapskaus.


Her finner du mine oppskrifter:

Salat med sellerirot og mango
Raske blåskjell
Gulrotsuppe

Lapskaus

Salat med spekeskinke og friske bringebærLes også:

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies


Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.