PERSONBILAKTIG: I 2003 ble Mitsubishi Outlander regnet blant de SUV-modellene som var mest personbilaktige å kjøre. FOTO: Terje Bjørnsen
PERSONBILAKTIG: I 2003 ble Mitsubishi Outlander regnet blant de SUV-modellene som var mest personbilaktige å kjøre. FOTO: Terje BjørnsenVis mer

Super brukt-SUV for 130 000 kroner

Mange har glemt denne - dermed kan du gjøre et godt kjøp.

Første versjon av Mitsubishi Outlander var betydelig mindre enn dagens utgave. Og selv om det ikke var like populær som etterfølgeren ble, hadde første generasjon av Outlander egenskaper som gjør den til et bra bruktbilkjøp.

De kompakte ytre målene gjør at den er mer lettkjørt enn større samtidige SUV-modeller som Nissan X-Trail.

Vår test av Mitsubishi Outlander 2003-modell, viser at bilen hadde den mest personbilaktige sittestillingen og et relativt lavt støynivå.

Hos tyske Dekra som kontrollerer man den tekniske tilstanden på mye av den tyske bilparken. For Mitsubishi Outlander 2003-2006 er 2011-rapporten midt på treet. 71,2 prosent av Outlander-modellene går gjennom uten feil, mens snittet for klassen er 76,4 prosent.

Det er noe svakere enn BMW X3, som er en av de beste brukte SUV-modellene.

8,9 prosent har større mangler, mot 7,5 prosent for klassen. Det er hjuloppheng og styring som får flest anmerkninger i forhold til klassen; 12,3 prosent av bilene har feil her, mens 5,8 prosent er gjennomsnittet for SUV-modellene som er kontrollert.

Spesielt nevnes styrestag som ofte har slitasje eller slark. Dessuten er bremseskiver og håndbrems viktige sjekkpunkter.

Stort sett solid I følge engelske What Car og Warranty Direct er denne utgaven av Mitsubishi Outlander en av de mest robuste bruktbilene du kan kjøre.

Selv om modellen er blant de eldre som forsikres mot feil og mangler hos Warranty Direct, er det sjelden at de må til forhandler for tekniske reparasjoner.

Warranty Direct har også laget en oversikt over de beste og verste bruktbilene i sin statistikk.

Hos Svensk Bilprovning ligger Mitsubishi Outlander midt på treet når det gjelder modellrelaterte feil.

2010-undersøkelsen viser at blant de kontrollerte 2005-modellene, ligger Outlander midt i feltet på 117-plass av 210 modeller. Det er feil på 7,1 prosent av bilene, mot snittet for bensinbiler på 8,3 prosent.

Billig med bensin En av årsakene til at Mitsubishi Outlander er et relativt rimelig bruktbilkjøp er at den kun ble levert med bensinmotor.

I dag har mange bilkjøpere en oppfatning av at du må ha dieselmotor, selv om drivstofforbruket er en relativt liten post på bilbudsjettet for de aller fleste.

I tillegg er 2,0-literen på 136 hk relativt hyggelig på forbruket. 2,4-literen med 160 hk og firetrinns automat er noe mer drikkfeldig, og finner du en av de sjeldne turboversjonene med 202 hk er det selvsagt andre ting enn lavt drivstofforbruk som frister.

Kjørt relativt kort Da vi sjekket markedet for 2003-2006 Outlander i slutten av august 2011 var utvalget brukbart med rundt 120 biler til salgs.

2,0/136 hk er den vanligste motoren, mens 2,4/160 hk utgjør rundt 20 prosent av bilene.

Fra ca. 130 000 kroner er utvalget bra og flater ut rundt 190 000 kroner, selv om det er noen godt utstyrte biler med lav kilometerstand som er dyrere.

Siden langkjørere tydeligvis har styrt unna Outlander grunnet manglende dieselmotor, er utvalget av biler med under 100 000 km kjørelengde tilsynelatende bedre enn for mange av de samtidige SUV-konkurrentene.

Les mer De 15 beste bruktbilkjøpene
Brukt luksus-SUV er blitt billig
Bruktbilguide: Subaru Outback og Legacy
Vi har testet 571 biler
Fiks lakkskader for en brøkdel av prisen

ENKELT, RYDDIG: Mitsubishi Outlander er ganske typisk for japanske SUV'er fra åtte år tilbake. Plastfinishen og materialene er enkle, men funksjonaliteten er god. FOTO: Terje Bjørnsen
ENKELT, RYDDIG: Mitsubishi Outlander er ganske typisk for japanske SUV'er fra åtte år tilbake. Plastfinishen og materialene er enkle, men funksjonaliteten er god. FOTO: Terje Bjørnsen Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

UTVALG: Fra ca. 130 000 kroner er utvalget bra og flater ut rundt 190 000 kroner. FOTO: Terje Bjørnsen
UTVALG: Fra ca. 130 000 kroner er utvalget bra og flater ut rundt 190 000 kroner. FOTO: Terje Bjørnsen Vis mer