HEILNORSK: Vi er snart inne i festmåneden mai. Dagbladets kokk Arne Brimi mener fenalårsalat på krydret ost er perfekt mat til musserende. Noe mer norsk er dessuten vanskelig å finne. Foto: Mette Møller
HEILNORSK: Vi er snart inne i festmåneden mai. Dagbladets kokk Arne Brimi mener fenalårsalat på krydret ost er perfekt mat til musserende. Noe mer norsk er dessuten vanskelig å finne. Foto: Mette MøllerVis mer

Super småmat til en sprudlende måned

Enkle retter til små og store fester.

• Flere matsaker på db.no/mat

Noen timer til nå, og vi er inne i måneden vi nordmenn elsker.

Mai er mildvær, nasjonaldag, høytid, fest og fridager. Lyset og varmen vi har lengtet etter, fargene, alt kommer på en gang. 

Tid for hygge Noen starter allerede med 1.mai frokosten, andre venter litt. I løpet av mai serverer vi ofte musserende vin, gjerne til andre tider enn ellers.

FARGERIKT: Det kan være vanskelig å variere småmat til festen. Vannmelon med feta smaker friskt og godt både som tilbehør og alene. Foto: GLENN KARLSRUD/FRUKT.NO
FARGERIKT: Det kan være vanskelig å variere småmat til festen. Vannmelon med feta smaker friskt og godt både som tilbehør og alene. Foto: GLENN KARLSRUD/FRUKT.NO Vis mer

Selvfølgelig kan du drikke musserende uten å spise. Et par oliven, noen syndige chips eller en ostebit kan også være nok.

Men hvorfor ikke slå til med noe nytt?

Salt og sprudlende Dagbladets kokk, Arne Brimi, mener musserende og fenalår er perfekt følge.

Fenalårsalat på skiver av krydret, fast ost er en enkel og velsmakende rett han gjerne serverer til musserende vin.

SIKKER VINNER: Kjøttboller med yoghurtdipp  Foto: METTE MØLLER
SIKKER VINNER: Kjøttboller med yoghurtdipp Foto: METTE MØLLER Vis mer

Oppskriften finner du nedenfor.

I morgendagens avis deler Brimi flere fenalårretter, en av dem med en mild ostekrem som mange vil like og som er lett å lage.

Sikker vinner Ikke alle er glad i fenalår. Vil du ha en sikker vinner på bordet, server noen gode kjøttboller.

Det tar litt tid å lage dem, men smaken blir veldig mye bedre.

Lag gjerne en stor porsjon og frys ned. Mai er full av anledninger til å droppe fabrikklagde kjøttboller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøttbollene er enda bedre med en hjemmelaget tomatsaus. Eller, som Brimi foreslår, en yoghurtdipp.

Fargerikt og friskt Tapas av vannmelon-kuber er en annen sikker vinner, særlig om mai skulle vise seg fra den varme siden.

Vannmelon toppet med fetaost og ristede pinjekjerner er en spenstig og anvendelig liten rett. Enkel, og fin å se på.

Slå gjerne til med en rosa musserende om du vil matche maten.

Bruk den som snacks til musserende, som tilbehør til spekemat, på tapasbordet eller som forrett til grillmaten.