KREATIVITET: Litt ost, noen pølsebiter og en lefse er alt som skal til for å lage  annerledes (men like god) turmat enn pølser i brød. FOTO: Øivind Lie
KREATIVITET: Litt ost, noen pølsebiter og en lefse er alt som skal til for å lage annerledes (men like god) turmat enn pølser i brød. FOTO: Øivind LieVis mer

Supergod turmat til hele familien

Sprø, nystekte tortillalefser med fyll er en bra avveksling fra grillpølsene.

Det er noe helt eget med å lage mat på bålet, men det må ikke bli for komplisert. Trolig er det derfor de flest av oss ender opp med grillpølse i brød når vi er på tur. Her skal jeg foreslå noe som er nesten like enkelt, og jeg drister meg til å si at det er bedre, selv om jeg er glad i pølser.

Ferdige tortillalefser er nøkkelen her. Da slipper du å ta med tallerkner og bestikk.

For første gang i historien kan du også få med deg et mekketriks på klikk/mat: Turpanne med langt skaft. Se helt nederst i artikkelen.

Salt pølse og ost Den enkleste varianten lager du av en tortillalefse, salt pølse og revet ost. Stek pølse og ost i panna først. Legg det over på tortillaen, stek tortillaen på den ene siden med fyllet i. Brett og spis.

Med fyll Vil du ha noe som er mer mettende kan du lage en variant med tomatsaus der du har i kjøtt og grønnsaker. Kok det hjemme og hell det over på en termos. Stek osten i pannen. Legg det på tortillalefsen. Legg lefsen i pannen og hell på litt fyll. Stek, brett og spis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

1. Legg i osten og pølsebitene først slik at det smelter sammen. FOTO: Øivind Lie
1. Legg i osten og pølsebitene først slik at det smelter sammen. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Er du inne i Mexikansk mat kan du selvsagt dra til med en mer avansert quesadilla på mexikansk vis.

Panne med langt skaft Langt skaft er en suksessfaktor når du steker på bålet. Kjøp en billig teflonpanne med litt størrelse. Det må være en slik med påskrudd grep. Skru av grepet, fest to vinkeljern med en litt kortere skrue. Kapp en tynn stokk og klem den fast med en slangeklemme.

Da har du en panne som er lett å pakke, nytt skaft er det lett å finne hver gang du skal bruke den.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (9000 mennesker tar ikke feil...)

2. Løsne osten og pølsene fra pannen, og legg en lefse under. FOTO: Øivind Lie
2. Løsne osten og pølsene fra pannen, og legg en lefse under. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Hvordan tenne bål
Spis godt for 25 kroner dagen
Slik lager du empanadas

3. Ferdig, vær så god og nyt! FOTO: Øivind Lie
3. Ferdig, vær så god og nyt! FOTO: Øivind Lie Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

EKSTRA LENGDE: Noen beslag og skruer, samt en lang pinne, er alt som skal til for å lage et ekstra langt skaft. FOTO: Øivind Lie
EKSTRA LENGDE: Noen beslag og skruer, samt en lang pinne, er alt som skal til for å lage et ekstra langt skaft. FOTO: Øivind Lie Vis mer