Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Superrask ramen med egg og bacon

Like godt til nattmat som til sen frokost, dagen derpå.

SUPPEFROKOST: Egg- og baconkombinasjonen gjør denne ramen-oppskriften til den perfekte dagen derpå-frokosten. Foto: ELISABETH DALSEG
SUPPEFROKOST: Egg- og baconkombinasjonen gjør denne ramen-oppskriften til den perfekte dagen derpå-frokosten. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Det er noe eget med ramen.

Visuelt ser det kanskje ut som det er et egg, litt grønt, og noen kjøttbiter som skiller de japanske nudelsuppene fra en vanlig porsjon Mr Lee-nudler, men det er så mye, mye mer.

Ifølge Andreas Viestad er ramen mer enn en enkel nudelsuppe. Det er en verden i seg selv.

Vi legger gjerne til at ramen er et kjærtegn. En stor klem. En kos.

Det blir ikke mer comfort food enn ramen.

Nattmat og love hotels Mitt første møte med ramen var i Tokyo, for ganske nøyaktig 16 år siden. Vi spiste ramen i en liten hull-i-veggen-restaurant, på vei hjem fra lange kvelder og netter på byen. Det skulle motvirke fyllesyke, sa våre japanske venner.

Noen ganger hadde vi mye å prate om, og satt oss i en liten bås, innerst i lokalet. Andre ganger satt vi i vinduet, og tittet på alle som kom og gikk på love-hotellet over gaten.

Det smakte storby, eksotisk og fremmed, men likevel som om noen ga oss en trøstende hånd på skulderen, eller klem. Selv om vi ikke trengte det.

Mr Lee, eller cup-a-soupen med nudler, ble aldri det samme.

Wagamama-redning Chilli ramen-suppene fra Wagamama, en pan-asiatisk restaurantkjede med utspring i London, ble vår trøstemat etter returen fra Tokyo.

Aldri vært på Wagamama? Gled deg! Det er en av de nye restaurantene som kommer til nye Gardermoen i 2017
.

Da vi flyttet til en Wagamama-fri by, kjøpte vi Wagamama-kokeboken, så vi kunne gjenskape chilli chicken og chilli beef ramen hjemme.

For når nesen er tett, halsen sår, livet er trist eller vi faktisk trenger en liten klem, er det få ting som er bedre enn en god porsjon med ramen.

Nå, ti år senere, er det litt enklere å få fatt i ramen på restaurant, i hvert fall i Oslo.

Et av stedene som jevnlig serverer ramen, er street food-restauranten Hitchhiker på Mathallen.

Prøv Hitchhiker-kokk Jan Robin Ektvedts Pork belly Ramen

Det er lov å jukse litt Men ikke alle bor i krabbeavstand fra Mathallen, og selv med en god oppskrift på lur, er det ikke bare å slenge sammen et par ingredienser.

Det tar tid å lage ramen. Og det involverer også ingredienser vi ikke får tak i hvor som helst.

Ramen-favoritten fra Wagamama tar flere timer å koke sammen, i hvert fall om vi ikke har kyllingkraft klart i fryseren.

Men det ikke ta mange timer. Og vi ikke starte med å koke en kylling.

Noen ganger er det lov å jukse litt.

For når ramen-behovet er størst de dagene livet er hardest, er det bare sånn at man må ta en snarvei.

Oppskriften over lærte vi av Daniel Barry, konseptutvikler og corporate chef i Haugen-gruppen, og den ble raskt en favoritt.

Den kan også varieres i det uendelige. Har du litt vårløk? Hakk den opp. Koriander? Riv over. Kinakål? Rødløk? Finsnitt og ha det i.

Og husk: Det er lov å slurpe når du spiser ramen. Du må ikke, men det er lov.

Mer om japansk bordskikk: Slik spiser du sushi

JUKSE LITT: De beste ramen-variantene krever litt tid, men det er ikke så mye som skal til for å gjøre nuddelmiddagen supergod, forklarer Daniel Barry. Foto: ELISABETH DALSEG
JUKSE LITT: De beste ramen-variantene krever litt tid, men det er ikke så mye som skal til for å gjøre nuddelmiddagen supergod, forklarer Daniel Barry. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media