WEB-KAMERA MED HD-OPPLØSNING: Enn så lenge kommer HD-kvaliteten først til nytte om du skal legge ut filmsnutter av deg selv på YouTube eller på din egen hjemmeside. Likefullt er bildet Cinema leverer noe av det beste vi har sett fra et webkamera.
WEB-KAMERA MED HD-OPPLØSNING: Enn så lenge kommer HD-kvaliteten først til nytte om du skal legge ut filmsnutter av deg selv på YouTube eller på din egen hjemmeside. Likefullt er bildet Cinema leverer noe av det beste vi har sett fra et webkamera.Vis mer

Supert webkamera

LifeCam Cinema leverer bilder på en oppløsning opp til 720p, men HD-egenskapene til LifeCam Cinema er kanskje den minst viktige funksjonen med dette webkameraet.

Selv om du kan ta opp filmsnutter i full-HD-oppløsning, får ikke denne egenskapen noen praktisk betydning før programmer som MSN, Skype og andre videotelefonitjenester faktisk har støtte for HD-oppløsningen.

Stiller du LifeCam Cinema inn på høyeste kvalitet, så blir videobildet i Skype sort.

Ifølge Skype er HD-støtte rett rundt hjørnet. Versjon 4.2 beta har støtte for HD-video - og den er nok ikke langt unna. Den nyeste Skype-versjonen har versjonsnummer 4.1.

Enn så lenge kommer HD kvaliteten først til nytte om du skal legge ut filmsnutter av deg selv på YouTube eller på din egen hjemmeside.

Når det er sagt er bildet Cinema leverer noe av det beste vi har sett fra et webkamera.

Bildene er lyse, klare og skarpe. Selv i svakt lys klarte kameraet seg utrolig bra. I godt lys ble faktisk noen av de lyseste områdene helt utbrent.

Kameraet reagerer også raskt på lysendringer og tilpasser seg hurtig slik at bildet beholder kvaliteten. Kameraet har også autofokus. Den jobber bra, men når vi filmet i HD-kvalitet brukte den noe lengre tid på å fokusere. Den integrerte mikrofonen fungerer også godt.

Programvaren som følger med webkameraet er den samme som du får med alle Microsofts kameraer, og har blant annet en rekke effekter, som digitale grimaser, hatter og hår, som du kan bruke.

Det eneste vi kan sette fingeren på er at ledningen ikke burde vært feste i kameraets bakkant siden den lett drar kameraet ut av posisjon. Her kan nok Microsofts ingeniører finne på noe smartere.

Skal du ut å kjøpe webkamera nå er det dette kameraet som gjelder. Vær imidlertid oppmerksom på at kameraet krever en PC med litt muskelkraft. De aller svakeste nett-PC-ene vil ikke klare å dra rundt HD-film med dette kameraet.

Les også:

Slik får du sikker PC på 1-2-3

Alle laderes mor

Hjemmekinokonge på "billigsalg"

Slik lager proffene hjemmekino

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.