Supervitamin bedrer overlevelsen ved kreft

Et høyt nivå av et bestemt vitamin øker sjansen for å overleve kreft.

KREFTVENNLIG KOST: Fet fisk er ikke bare bra for hjertehelsa, det kan også bedre overlevelsen ved kreft. D-vitamin bremser nemlig kreftprosessene. Foto: NTB Scanpix.
KREFTVENNLIG KOST: Fet fisk er ikke bare bra for hjertehelsa, det kan også bedre overlevelsen ved kreft. D-vitamin bremser nemlig kreftprosessene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette finner en ny, norsk studie fra Kreftregisteret, publisert i tidsskriftet Clinical Epidemiology.

- Nivået av D-vitamin spiller en rolle for overlevelsen av kreft. Det lønner seg å ikke ha et for lavt nivå av D-vitamin, sier Trude Eid Robsahm, forsker ved Kreftregisteret, til Dagbladet. Hun har ledet studien, som først ble omtalt av NRK mandag.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer