PAPRIKA -OG TOMAT :  Billig, enkel å lage og god på smak. Kan være suppa i kveld for deg som stemmer rødt. Foto: PAUL PAYEWONSKY
PAPRIKA -OG TOMAT : Billig, enkel å lage og god på smak. Kan være suppa i kveld for deg som stemmer rødt. Foto: PAUL PAYEWONSKYVis mer

Supre supper til valgvaka

Rød suppe, grønn suppe? Valget er ditt.

• Flere matsaker på db.no/mat
Når borgerplikten er gjort, fortjener vi mat.

Har du anledning, inviter noen hjem eller slå deg sammen med noen.

NØYTRAL: Denne suppa inneholder høstens hvite rotgrønnsaker og kolje. En suppe folk med ulikt politisk ståsted kan samles om. Foto: SØSTRENE ISACHSENS SUPPER
NØYTRAL: Denne suppa inneholder høstens hvite rotgrønnsaker og kolje. En suppe folk med ulikt politisk ståsted kan samles om. Foto: SØSTRENE ISACHSENS SUPPER Vis mer

Valgdagen er dagen for enkel mat og noe godt i glasset. Ikke noe er bedre enn å hygge seg med folk man liker mens opptellingen av stemmer går sin gang.

Noe av det beste du kan by på er suppe, gjerne i den riktige politiske fargen. Skulle natta bli lang, er det bare å varme opp gryta på nytt.

Riktig farge Heier du på Miljøpartiet de grønne, hvorfor ikke slå til med en irrgrønn ertesuppe? Er du rødere innstilt, gå for en tomat-og paprikasuppe.

SUPPEGRÜNDERE: Jannike (t.v) og Elisabeth Isachsen driver firmaet Mere suppe. suppe er hjertelig mat som innbyr til fellesskap, mener de. Foto: PAUL PAYEWONSKY
SUPPEGRÜNDERE: Jannike (t.v) og Elisabeth Isachsen driver firmaet Mere suppe. suppe er hjertelig mat som innbyr til fellesskap, mener de. Foto: PAUL PAYEWONSKY Vis mer

Er mange politiske sjatteringer representert i rommet, kan du jo gå for en nøytral suppe med hvite rotgrønnsaker.

Trond Mois fiskesuppe med innslag av rødt, grønt, og blått (blåskjell) burde også være passe samlende.

GRØNN: Den irrgrønne ertesuppa fikk er supersunn og lekende lett å lage. Foto: SØSTRENE ISACHSENS SUPPER
GRØNN: Den irrgrønne ertesuppa fikk er supersunn og lekende lett å lage. Foto: SØSTRENE ISACHSENS SUPPER Vis mer

Alle oppskrifter finner du nedenfor.

Ekte og sunt Søstrene Elisabeth og Jannike Isachsen har gjort suppe til levebrød.

Under merkenavnet Mere suppe har de siden 2010 laget supper under mottoet:« Ekte, sunt og smakfullt».

- Vi satset på suppe fordi det er sunt og godt, og løser problemer for folk i tidsklemma, forteller Elisabeth Isachsen som er utdannet kokk og hadde sett hvordan suppekonsepter vokste da hun bodde i London.

Søstrenes ferdigsupper selges nå i ulike varianter i matbutikker landet over, og i fjor kom kokeboken «Søstrene Isachsens supper».

SIGNATURRETT: Den populære fisk- og skalldyrsuppen har b¨de rødt, grønt og blått i seg, og er en av Trond Mois spesialiteter.
SIGNATURRETT: Den populære fisk- og skalldyrsuppen har b¨de rødt, grønt og blått i seg, og er en av Trond Mois spesialiteter. Vis mer

- Det beste med suppe er at det ikke krever mye utstyr, og at det er lett å dele, sier Isachsen.

Flere gode supper fra de to søstrene finner du her.

Hjertelig mat Gründeren synes suppe er den perfekte formen for «comfort food». Suppe er samlende.

SUPPEFAN: For Trond Moi er supper som fyr i peisen. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET
SUPPEFAN: For Trond Moi er supper som fyr i peisen. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET Vis mer

- Suppe er hjertelig og sympatisk mat. Det er sosialt å samles rundt en suppegryte og nyte et godt måltid.

I tillegg kan man lett variere fra en enkel suppe til en mer variert versjon, sier hun.

Som fyr i peisen Kokk og restauranteier Trond Moi er ekstra glad i å lage supper når høsten gjør sitt inntog. får du ikke laget en av disse suppene i kveld, er høsten lang.

- Supper på høsten er for meg som fyr i peisen! De skaper varme og glede i kropp og sinn.

Fisk- og skalldyrsuppa er en kokkens signaturretter, og er også hans personlige suppefavoritt. 

- Den har masse godsaker fra havet og kan lages enkelt og fort. I tillegg kan man utvide dem med å tilsette ekstra snadder som hummer, kamskjell og sjøkreps, sier Moi.

Kunne du tenke deg en farget fiskesuppe i dag?

Prøv en av disse fristende fiskesuppene fra Dagbladets kokk, Arne Brimi.