Surf, strand og supermat

I Sydney gjelder det å holde sommerkroppen hele året, derfor har storbyen «Down Under» blitt supermathovedstad.

SUNNE SYDNEY: I helsekostkolonialen The Health Emporium Ved Bondi Beach serverer butikksjef Brittni Giles sunne og grønne smoothies. Eller hva med vegansk iskrem eller en inspirerende kokebok? Foto: Mari Bareksten
SUNNE SYDNEY: I helsekostkolonialen The Health Emporium Ved Bondi Beach serverer butikksjef Brittni Giles sunne og grønne smoothies. Eller hva med vegansk iskrem eller en inspirerende kokebok? Foto: Mari Bareksten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(SYDNEY, AUSTRALIA) Australias største by kan skilte med rundt 100 strender, og med sommerlige temperaturer hele året er det mange som passer på å holde «sommerkroppen» året rundt.

- Det er veldig mange i dette området som er mer enn middels opptatt av å holde kroppen stram, sier Jack O’Toole (26). Han er ute og jogger langs den seks kilometer lange kystvandringen fra Coogee Beach til Bondi Beach.

Blant oss turister er dette en svært populær dagstur som byr på kritthvite strender, imponerende klippeformasjoner og surfebølger i alle størrelser.

Helt siden badeforbudet opphørte i Australia i 1902 har strendene hatt en naturlig plass i de fleste sydneybeboeres liv, enten om de kommer hit for å slappe av, grille, surfe eller jogge. Og det er overraskende hvor mange som gjør det siste.

Strandliv og muskelfleksing

På Bondi Beach, kystvandringens siste stopp, er kroppsfokuset ekstra tydelig. Trente kropper jogger frem og tilbake på den om lag én kilometer lange stranden, et titalls surfere sitter på brettene sine og venter på den perfekte bølgen, mens andre flekser musklene sine på utendørshelsestudioet nord på stranden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer