Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

SUV-duell:
Kan splitter nye VW Touareg hamle opp med Audi Q7?

Ser vi på spesifikasjoner, ligner de veldig på hverandre, men vi syntes likevel valget av en vinner ble ganske enkelt.

NY UTGAVE: VW Touareg (t.v) har kommet i ny utgave fra innerst til ytterst. Betyr det at den spiser den ikke alt for gamle Q7 til alle måltider? Vi har testet dem mot hverandre. Alle foto: Jamieson Pothecary / Autofil
NY UTGAVE: VW Touareg (t.v) har kommet i ny utgave fra innerst til ytterst. Betyr det at den spiser den ikke alt for gamle Q7 til alle måltider? Vi har testet dem mot hverandre. Alle foto: Jamieson Pothecary / Autofil Vis mer

VW-konsernet har faktisk fått lang erfaring med hva vi kan kalle full size SUV-er. Den første Touareg kom allerede i 2002 og Audi fulgte på i 2006 med sin første Q7. Og for noen glansdager det må ha vært for dem begge, for her ble det briljert med heftige motorkonstellasjoner.

Bare for å mimre litt før vi setter oss i nykommerne må vi bare nevne Volkswagens syke motorkonstruksjoner som i dag lukter både Bentley og Bugatti.

Første generasjon ble levert med en 6-liters W12 bensin-motor på 450 hester og 600 Nm og i ren dieselrus ble det også servert en 5-liters V10 TDI med 313 hester og 750 Nm (enere 350 hk / 850 Nm).

Det er ikke helt hinsides tall i dag, men teknologien i seg selv er drøy nok og hakeslepp i samtiden. Audi tok dieselkonseptet enda lenger da de lanserte en 5-liters 12-sylindret diesel med massive 500 hk og 1000 Nm. Vi snakker lastebiltall her.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?