Suveren vinner i termostesten

Vi har testet åtte termoser for barn.

STORTEST: Åtte termoser har vært gjennom en grundig test. Thermos Light&Compact står igjen som soleklar vinner. FOTO: Petter Berg, HM Foto
STORTEST: Åtte termoser har vært gjennom en grundig test. Thermos Light&Compact står igjen som soleklar vinner. FOTO: Petter Berg, HM FotoVis mer

Foreldre.no har testet åtte termoser beregnet på barn i barnehage- eller småskolealder. Termosene har volum fra 0,3 til 0,35 liter.

Fem testfamilier har testet termosene i 2-3 uker, i tillegg til at de er testet i foreldre.no-redaksjonen.

I testen har vi sjekket hvor gode termosene er for barnehender, om de lekker, hvor godt de holder på varmen, hvor lett det er å rengjøre dem og om de tåler en støyt.

Vi har lagt størst vekt på varmetap, tetthet og rengjøring i denne testen.

Suveren vinner Denne testen har en soleklar vinner. Den har ikke et artig og barnevennlig design, men er klart best.

Termosen fra Thermos Light and Compact scorer høyt i alle deltestene og får en sekser på terningen.

Dette er et bunnsolid produkt som skiller seg fra de andre på mange områder: den holder bedre på varmen enn noen av de andre. Den er også enklest å rengjøre, fordi toppen/korken har en konstruksjonen som gjør at du kommer enkelt til der det er vanskeligst å vaske.

En annen termos som skiller seg positivt ut, er Asaklitt fra Clas Ohlson. Denne har også en mer solid topp/kork enn de fleste andre modellene, og er svært god på både tetthet og varmetap.

I likhet med Asaklitt får også termosen Lifeventure en femmer på terningen. Dette er også en god og solid termos med høyt nivå i deltestene.

Vrien rengjøring Mange av disse termosene har samme grunnkonstruksjon - de ser ut til at noen av toppene kommer fra samme fabrikk. De typiske toppene har en trykknapp i midten, og hvit eller svart plast rundt med en gummiring som skal sørge for tettheten.

Vi har opplevd at disse gummi-pakningene er av ymse kvalitet, og ofte vanskelige å få på igjen helt riktig etter at termosen er vasket.

Dette er et viktig punkt, fordi den kritiske delen av rengjøringen er å få bort rester, av for eksempel kakao, inne i lokket.

Selv om delene er lett å ta fra hverandre, trekker det derfor ned om de er vanskelige å sette sammen igjen.

Vi opplevde slike problemer med gummipakningene fra blant andre Aanonsen og Nici. Termosene Albert Åberg, Blafre og Aanonsen har samme type topp, og dermed de samme utfordringene i rengjøringen.

SVAKHETSPUNKT: Flere av termosene har så å si identiske skrukorker i toppen. Det er vrient å få rengjort disse grundig nok. FOTO: Petter Berg, HM Foto
SVAKHETSPUNKT: Flere av termosene har så å si identiske skrukorker i toppen. Det er vrient å få rengjort disse grundig nok. FOTO: Petter Berg, HM Foto Vis mer

MRK. Ingen av termosene kan rengjøres i oppvaskmaskin. Eneste unntak her er plastkoppen fra Blafre.

De beste har solide topper Thermos-toppen har to gummiringer, og de sitter så tett at det neppe vil komme væskerester på innsiden. Toppen er dypere enn de andre, med riller som gjør den lett å skru av og på og lett å vaske. Det er lett å skru av og på delene for å komme til.

Lifeventure er også solid og har en tykk gummiring som neppe trenger å tas av ofte for vask.

Asaklitt har hele tre gummiringer, men bare den største må tas av ved vask. Dette var enkelt å få til. En annerledes topp med "vipp" gjør den tettere og minsker risikoen for søl.

Lekkasje og varmetap For å sjekke lekkasje og varmetap har termosene vært gjennom grundige tester. Vi har sett hvor mye varme termosene taper etter 1, 3, 8 og 12 timer. Her skiller Thermos seg klart ut - den holder over 70 grader etter åtte timer.

Lekkasje er testet først ved at termosene står opp ned over natten. Deretter er det gjort en realistisk test hvor termosene blir utsatt for risting i sekk. Stort sett er termosene ganske tette, men noen har hatt flere lekkasjer enn andre.


Under finner du testene av hver enkelt termos:

Les også:
Billigvogn imponerer i reisetrille-testen
Daniella (11 mnd) går på lavkarbo
Stor test av yoghurt
Kjøp billigversjonen av disse produktene
UV-drakter gir falsk trygghet

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Thermos Light and Compact Suveren termos - best i alle kategorier. Karakter: 6/6 Produsent: Thermos Pris: 269 Asaklitt Billigst og nest best i testen. Karakter: 5/6 Pris: 59 Lifeventure Meget bra termos. Karakter: 5/6 Pris: 199 Albert Åberg Best av termosene med barnemotiv. Karakter: 4/6 Pris: 249 Blafre Fin dekor, ikke like imponerende på innsiden. Karakter: 4/6 Produsent: Blafre Pris: 250 Invite Variable resultater i testen. Karakter: 4/6 Aanonsen Nest dårligst i testen. Karakter: 4/6 Pris: 119 Nici Termosen Nici får de svakeste resultatene i denne testen. Karakter: 3/6 Pris: 249