SELVGJORT ER VELGJORT: På sjokolademuseet i Brugge kan du lære å lage dine egne sjokolader. Foto: Mikkel Bækgaard
SELVGJORT ER VELGJORT: På sjokolademuseet i Brugge kan du lære å lage dine egne sjokolader. Foto: Mikkel BækgaardVis mer

Smaksopplevelser i særklasse:

Svak for sjokolade? Da skal du dra hit

Belgia er stedet for deg som er svak for sjokolade av ypperste kvalitet. Få steder i verden kan skilte med like stort utvalg – og det er nesten uansett hvilken by du besøker.

Belgia er kanskje ikke den feriedestinasjonen som ligger fremst i hjernebarken. Men det burde det kanskje gjøre, i hvert fall hvis du elsker god sjokolade.

Det lille landet mellom Nederland, Frankrike og Tyskland er nemlig i høy grad et sjokoladeland.

På nesten hvert eneste gatehjørne finner du sjokoladebutikker og kafeer som serverer fristende sjokoladeopplevelser som kan utfordre selv trente dessertmager.

Kvalitetskrav

Belgisk sjokolade er i dag kjent over hele verden, blant annet fordi en lovgivning tilbake fra 1930-årene stiller krav til kvaliteten og mengden av kakaosmør i sjokoladen.

Samtidig hyller man det tradisjonelle sjokoladehåndverket, noe som har gitt plass til en lang rekke chocolatiers og små butikker som håndlager sjokoladen kort tid før den blir solgt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn