SELVGJORT ER VELGJORT: På sjokolademuseet i Brugge kan du lære å lage dine egne sjokolader. Foto: Mikkel Bækgaard
SELVGJORT ER VELGJORT: På sjokolademuseet i Brugge kan du lære å lage dine egne sjokolader. Foto: Mikkel BækgaardVis mer

Smaksopplevelser i særklasse:

Svak for sjokolade? Da skal du dra hit

Belgia er stedet for deg som er svak for sjokolade av ypperste kvalitet. Få steder i verden kan skilte med like stort utvalg – og det er nesten uansett hvilken by du besøker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Belgia er kanskje ikke den feriedestinasjonen som ligger fremst i hjernebarken. Men det burde det kanskje gjøre, i hvert fall hvis du elsker god sjokolade.

Det lille landet mellom Nederland, Frankrike og Tyskland er nemlig i høy grad et sjokoladeland.

På nesten hvert eneste gatehjørne finner du sjokoladebutikker og kafeer som serverer fristende sjokoladeopplevelser som kan utfordre selv trente dessertmager.

Kvalitetskrav

Belgisk sjokolade er i dag kjent over hele verden, blant annet fordi en lovgivning tilbake fra 1930-årene stiller krav til kvaliteten og mengden av kakaosmør i sjokoladen.

Samtidig hyller man det tradisjonelle sjokoladehåndverket, noe som har gitt plass til en lang rekke chocolatiers og små butikker som håndlager sjokoladen kort tid før den blir solgt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn