Sveitserhuset ble trendy bolig

Oppussing endte med egen møbelkolleksjon.

LYSPUNKTER: Kvinnen i huset, maler Cecilie Aksdal har dekorert stuveggen med glitrende perlemorsskjell. Modulsofa fra Bolia.  FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli
LYSPUNKTER: Kvinnen i huset, maler Cecilie Aksdal har dekorert stuveggen med glitrende perlemorsskjell. Modulsofa fra Bolia. FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha bodd urbant på Grunerløkka i flere år falt eierparet Cecilie Aksdal og Harald Haaland pladask for den landlige atmosfæren på Nesodden, bare tjuefem minutter med båt fra hovedstaden.

Landlig prakt De oppdaget plutselig at dette sveitserstilhuset i Alværnbukta var til salgs. Etter å ha opplevd stillheten, atmosfæren og bade- og båtmulighetene i den maleriske bukta kjøpte de boligen, selv om den var i en sørgelig forfatning.

Målbevist arbeid Harald sto for den pitetestfulle istandsettingen av hus og hage, mens Cecilie tok føringen innvendig.

Deres viktigste, strategisk grep var å flytte kjøkkenet fra vest til østsiden av huset og samtidig åpne opp slik at store deler av første etasje henvender seg dramatisk mot den blinkende sjøen.

Spekket med sjarm - Et sveitserstilhus ved sjøen skal være hvitt, både innvendig utvendig, mener både Cecilie og Harald.

Og hva er hemmeligheten bak familiens originale innredningsstil?

- Magien ligger i måten vi samarbeider på. Vi har en arbeidsprosess der vi først utveksler til dels sterke meninger, og så kompromisser vi oss frem til løsninger som vi begge kan leve med, forteller paret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer