Svineknoke: Klassisk, billig og perfekt på kalde vinterdager

Langkokt kjøtt er sunt og har mye mer smak enn en filet.

PERFEKT VINTERMAT: En rykende varm svineknokesuppe med kikerter er deilig og næringsrik mat, og smaker ekstra godt når det er surt og kaldt ute. Foto: METTE MØLLER
PERFEKT VINTERMAT: En rykende varm svineknokesuppe med kikerter er deilig og næringsrik mat, og smaker ekstra godt når det er surt og kaldt ute. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av årets viktige mattrender er å bruke andre deler av dyret enn indrefileten.

Matentusiaster og kokker minner oss stadig på hvor viktig det er å utnytte hele dyret. Å koke seigt kjøtt så lenge at det blir mørt er blitt svært populært.

Langkokt kjøtt er dessuten sunt, og har mye mer smak enn en filet.  Godt og rimelig - Jeg er generelt glad i kokt kjøtt, og svineknoke er nydelig. Kokt svineknoke er så anvendelig. Et perfekt utgangspunkt for både supper og lapskaus, eller bare enkelt servert sammen med en god rotmos. Hjemmelaget ravioli fylt med stekt svineknoke og sennep er en delikatesse, sier Karla Siverts.

Som kjøkkensjef på Smalhans bruker hun ofte både svineknoke og annet kokekjøtt.

Der er menyen basert på rimelig og god husmannskost, og kjøtt som trenger lang varmebehandling passer godt inn i restaurantens konsept.

- Det blir jo så fantastisk smakfullt og saftig også, sier Karla Siverts.  Lager seg selv Når du koker svineknoke, trenger du ikke være pinlig nøyaktig med koketida.

Den tåler godt å koke litt for lenge. Men den må ikke koke hardt, bare trekke på svak varme mens vannet bobler forsiktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer