Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Sy sammen bildene automatisk

Ikke plass til alt på skjermen? Her er løsningen.

SYR SAMMEN: Tailor gjør det enkelt å sy sammen flere skjermbilder til ett. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO
SYR SAMMEN: Tailor gjør det enkelt å sy sammen flere skjermbilder til ett. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Vil man ta vare på innholdet på mobilskjermen til en senere anledning, er det lettvint å ta et skjermbilde, som du på iPhone gjør ved å trykke på hjem- og av/på-knappen samtidig.

Men rett som det er får man ikke plass til alt man ville ha med på ett bilde, og da blir man nødt til å skrolle og ta flere skjermbilder.

Android-bruker? WebSnap kan ta bilder av hele nettsider

Sy dem sammen automatisk Den nye iOS-appen Tailor fikser denne utfordringen. Den finner selv grupper av bilder som hører sammen — alt du trenger å gjøre er å starte appen, bla deg frem til ønsket skjermbildegruppe og vente på at appen syr sammen bildene.

Det tar selvsagt lenger tid jo flere bilder du har tatt, og akkurat hva angår hastighet synes vi Tailor har litt å gå på. Da vi testet med syv bilder, brukte telefonen (iPhone 6 Plus) brått rundt 20-25 sekunder — uten at vi målte det med stoppeklokke.

Når bildene er sydd sammen, sitter du igjen med et høyt bilde, som du så kan lagre til kamerarullen eller dele med andre.

LES OGSÅ: Slik tar du skjermbilde av hele nettsider på PC-en

Kjekt til flere ting Vi ser flere situasjoner der denne funksjonaliteten kan være kjekk. Eksempler er gjøremålslister, nettsider, SMS-samtaler, veibeskrivelser og så videre.

Appen er gratis å laste ned, men merker bildene dine i bunnen med reklame for appen. Akkurat det kan du fjerne for 29 kroner.

Et bonustips er også å sørge for at det er godt med overlapp på bildene du vil sy sammen.

Tailor for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: 11 kjekke iPhone-triks

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.