Sylskarp skjerm til rimelig penge

4K-skjerm for skrivebordet til budsjettpris.

SKARP: Denne 4K-skjermen fra Asus byr på godt bilde til en rimelig pris. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO
SKARP: Denne 4K-skjermen fra Asus byr på godt bilde til en rimelig pris. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside 4K, UltraHD eller ganske enkelt UHD, er betegnelser som har dukket opp både på TV- og PC-skjermfronten den siste tiden.

De står for det samme, og enkelt forklart er 4K en annen måte å si 4000 på, som angir omtrent hvor mange horisontale piksler disse skjermene har, nærmere bestemt 3840 på de aller fleste 4K-skjermene.

Legg til 2.160 piksler i høyden, og du vil oppdage at skjermen består av totalt rundt 8,3 millioner piksler. Dette er fire ganger flere enn på en vanlig full HD-skjerm.

I praksis betyr det Asus PB287Q er i stand til å vise bilder med fire ganger større detaljrikdom enn en vanlig full HD-skjerm.

Det setter imidlertid krav til både utstyr og videomateriale, noe som er viktig å ha i bakhodet før du løper til butikken for å kjøpe. For det første er det slett ikke alle PC-er og grafikkort som er i stand til å lage skjermbilder bestående av så mange piksler. Har du en nyere PC er imidlertid sjansene ganske store, gitt at du ikke velger fra laveste prishylle.

Viktigst er det at HDMI-utgangen er av versjon 1.4 eller nyere, eller at den har en utgang av typen DisplayPort 1.2 eller nyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer