FOTOGEN: Den nye toppmodellen til Huawei ser stilig ut på bilder. Heldigvis er den er like pen i virkeligheten også. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FOTOGEN: Den nye toppmodellen til Huawei ser stilig ut på bilder. Heldigvis er den er like pen i virkeligheten også. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Syltynn og lekker toppmodell til overkommelig pris

Vi tar en titt på Huawei Ascend P7.

Dinside: Huawei er ikke et mobilmerke som får norske forbrukere til å gå av skaftet, og mange forbinder dem nok fortsatt med «enda et kinaselskap som bare selger billige telefoner».

Det er de for så vidt også, men de siste årene har de jobbet hardt for å komme seg inn på flere markeder, også her til lands. Og på verdensbasis har de lite å skamme seg over. Huawei er faktisk den tredje største mobilprodusenten etter Apple og Samsung.

Med sin nye toppmodell Ascend P7, håper de likevel at flere nordmenn skal få øynene opp for mobilene deres.

Les også: Huawei lanserer Ipad mini-utfordrer

3500 kroner Telefonen er etterfølgeren til Ascend P6. Utseendemessig ligner de to mye på hverandre, men Huawei omtaler det selv som «et helt annerledes produkt».

Hvorfor?

Den har blant annet fått større skjerm, opp fra en 4,7 tommer med 720p-oppløsning til 5 tommer med 1080p-oppløsning.

Den har raskere maskinvare, og i motsetning til forgjengeren støtter den også 4G.

FLERE FARGER: I tillegg til svart, kommer Ascend P7 også i en hvit og rosa modell. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FLERE FARGER: I tillegg til svart, kommer Ascend P7 også i en hvit og rosa modell. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Samtidig beholder den sin relativt lave pris.

Rundt 3500 kroner vil den koste når den kommer i salg i Norge den 20. mai, og det er vel ikke utenkelig at den vil falle ytterligere i månedene framover også.

- Verdens tynneste Akkurat som sin forgjenger, markedsføres Ascend P7 som «verdens tynneste». Nå er vi ikke sikre på om det er andre enn mobilprodusentene selv som bryr seg om en slik betegnelse, men med en tykkelse på 6,5 millimeter er den i hvert fall slankere enn mange andre toppmodeller.

Til sammenligning er Apple iPhone 5S 7,6 millimeter tykk, mens Samsung er 8,1 millimeter tykk. Vekten er 124 gram.

Designet er ellers stort sett det samme som vi finner hos Ascend P6. Stilig, med rene linjer, og en solid byggkvalitet i glass og metall.

Den nye, større skjermen ser også flott og skarp ut. Huawei har også utnyttet skjermplassen bra, så telefonen framstår ikke så stor som en del andre 5-tommere har en tendens til å gjøre.

Som skapt for selfies Den nye modellen har flere forbedringer hva gjelder foto. Den kommer med et 13 megapiksel kamera på baksiden. Huawei lover naturligvis bedre bilder enn før, men det gjenstår naturligvis å se hvordan den står seg mot de beste kameramobilene

Frontkameraet skal imidlertid være det store høydepunktet.

Det er oppgradert fra 5 til 8 megapiksler, og skal gi selfies av langt bedre kvalitet enn vi har vært vant med til nå.

DINSIDELFIE: Ok, det ordet kommer neppe til å slå an. Slik ser i hvert fall Dinside-redaksjonen ut i P7s nye panoramamodus.
DINSIDELFIE: Ok, det ordet kommer neppe til å slå an. Slik ser i hvert fall Dinside-redaksjonen ut i P7s nye panoramamodus. Vis mer

Det støtter dessuten panoramamodus, slik at du kan ta enda bedre gruppebilder; eller groufies som Huawei faktisk kaller det ...

Ganske gode spesifikasjoner Ascend P7 kan ellers skilte med en firekjerners 1,8GHz prosessor og 2GB RAM, noe som er respektable spesifikasjoner prisen tatt i betraktning, men den faktiske ytelsen er det for tidlig å si noe om.

Den kommer for øvrig med 16GB internminne som kan utvides med minnekort på opptil 32GB. Batteriet er på 2500mAh, noe som ifølge Huawei skal være nok til å holde det gående dagen gjennom.

Som så mange andre produsenter har innført den siste tida, kommer telefonen også med en strømsparingsfunksjon, som med 10 prosent gjenstående batteri skal holde 24 timer i standby.

Fargerik Android Telefonen kjører nyeste Android-versjon, men det er ikke så enkelt å se, ettersom Huawei har lagt sitt eget skall over operativsystemet.

Brukergrensesnittet har et litt tegneserie-aktig preg med fargerike ikoner, noe det antagelig vil være delte meninger om er pent eller ikke.

Huawei gjør det meste på sin egen måte, blant annet ved at det ikke finnes noen egen appskuff hvor alle installerte apper ligger som det gjør i standard Android. I stedet ligger de på hjemskjermen til enhver tid, slik som på Iphone.

Det finnes også en rekke unike funksjoner, blant annet en «Phone Manager» hvor du kan gjøre alt fra å sjekke minneforbruk, tømme mellomlagring, blokkere andre fra å kontakte deg eller tilpasse varsler.

Godt førsteinntrykk Nå fikk vi bare anledning til å se på en ikke helt ferdig demoutgave av Ascend P7, men vi fikk uansett et svært godt førsteinntrykk.

Den er ganske streit uten masse fancy og revolusjonerende funksjoner. Men den har et lekkert design med en imponerende byggkvalitet. Skjermen så dessuten bra ut, og den har generelt bra spesifikasjoner, om enn ikke helt på nivå med de aller beste toppmodellene.

EMOTION UI: Huawei har lagt mye arbeid i å gjøre operativsystemet til sitt eget. Deres «Emotion» gir en helt egen opplevelse, både hva gjelder utseende og funksjonalitet. Foto: KIRSTI ØSTVANG
EMOTION UI: Huawei har lagt mye arbeid i å gjøre operativsystemet til sitt eget. Deres «Emotion» gir en helt egen opplevelse, både hva gjelder utseende og funksjonalitet. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Med en pris på 3500 kroner virker den likevel som et spennende produkt. Om det faktisk er tilfelle, må vi imidlertid komme tilbake til når vi får inn et ordentlig testeksemplar.

Huawei har nemlig skuffet oss før med telefoner som ser flotte ut, men som i praksis ikke har en spesielt bra brukeropplevelse. Og Ascend P6 er blant dem, vi håper det går bedre denne gangen.

OnePlus One er en annen billig, men heftig toppmodell

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide.
Les her.