Synes du det er dyrt å stå på ski i Norge?

Prøv Kosovo.

BILLIGST, IKKE BEST: Sar-fjellene i Kosovo byr på unike opplevelser for ski- og brettkjørere. Dessuten er billig. Fasilitetene derimot, er gammeldagse og umoderne. Foto: NTB Scanpix 
BILLIGST, IKKE BEST: Sar-fjellene i Kosovo byr på unike opplevelser for ski- og brettkjørere. Dessuten er billig. Fasilitetene derimot, er gammeldagse og umoderne. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er moro å stå på ski, og mange gjør det. Men transport, heiskort, overnatting og ikke minst mat og drikke kan gjøre betydelige innhogg i lommeboka.

I alle fall i den vestlige verden. Reiser du østøver derimot, kan du få en langt rimeligere opplevelse i bakken.

Forex Bank har nylig offentliggjort sin ski-indeks der de har sett på prisene på heiskort, mat og overnatting, og kommet fram til at det rimeligste skistedet finnes sør i Kosovo, mot grensen til Makedonia, og heter Brezovica.

Brezovica ligger i Sar-fjellene og har vært en alpin-destinasjon i over 50 år. Før krigshandlingene på Balkan valfartet skiglade jugoslaver til stedet.

Var OL-reserve

De siste årene har anleggene forfalt og ikke blitt vedlikeholdt i spesielt stor grad, men bakkene har holdt åpent, og heisene har funger, nesten hver eneste dag.

I 1984, da Sarajevo arrangerte OL, var Brezovia reservested for alpin-øvelsene.

Nå har franske investorer kastet seg over stedet, og vil sette i gang en storslått utbygging og modernisering av anlegget. Men det er fortsatt ikke for sent å kjøre på ski eller brett i Brezovica, som byr på noe som av flere karakteriseres som Europas beste frikjøringsbakker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer