Syrnet melk gir saftigere bakst

Lett for å gå deg vill i melkedisken? Se hvilken melk du bør bruke når.

SAFTIG MED KULTURMELK: Syrnet melk er selvsagt i de saftige cupcakesene fra det kjente New York-bakeriet Magonlia Bakery. Oppskriften på deres sjokoladecupkakes finner du her Illustrasjonsfoto: AFP / NTB SCANPIX
SAFTIG MED KULTURMELK: Syrnet melk er selvsagt i de saftige cupcakesene fra det kjente New York-bakeriet Magonlia Bakery. Oppskriften på deres sjokoladecupkakes finner du her Illustrasjonsfoto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Melkeglasset har vært en trofast følgesvenn siden vi var små, og hvert år står flere hundre tusen norske melkekyr i bås for å gi oss den hvite drikken.

Likevel er det fort gjort å surre i meieriavdelingen, for her er det mye rart i hyllene, være seg kefir, tjukkmjølk eller skummet.

Og om oppskriften ber om søtmelk - hva må vi kjøpe da?

Her får du en oversikt over hva som er hva, og hva du bør velge når.

Den søte melken Ifølge Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), pleier man å dele inn melk i ulike kategorier.

Vanlig hvit melk vi drikker daglig, eller søtmelk, er en av dem, og er fellesbetegnelsen på melk som ikke er syrnet. Her finner vi helmelk, lettmelk, ekstra lett og skummet, og mye av det er økologisk.

Forskjellen på melketypene har blant annet med fettinnholdet å gjøre. Mens helmelken til eksempelvis Tine Meierier har en fettprosent på 3.5, og 3.9 hos Q-meierier, inneholder skummetmelken hos de begge kun 0.1 prosent fett.

Ekstra lett hos Tine og Rørosmeieriet har begge 0.7, som er den magiske grensen for å merkes med nøkkelhullet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer