Ta denne testen før du kjøper løpesko

Før du begynner å løpe ute, er det én ting som er viktig å sjekke.

TA EN TEST: Sjekk løpetråkket ditt og skaff deg sko tilpasset foten din før du begynner med løpetreningen i vår. Foto: Crestock
TA EN TEST: Sjekk løpetråkket ditt og skaff deg sko tilpasset foten din før du begynner med løpetreningen i vår. Foto: Crestock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Våren er endelig her og mange velger å ta dagens treningsøkt utendørs. Det enkleste blir da ofte å løpe eller jogge. Men det mange ikke er klar over, er at dette kan føre til helt andre belastningsskader enn det man er utsatt for inne på et treningssenter.

- Når du er i gang med løpingen, er variasjon det viktigste. Det er viktig å variere lengde, hastighet og ikke minst underlaget du løper på. Da forebygger du skader. Har du gått mye langrenn i vinter, bruk tre-fire uker på å venne deg til løpingen. Har du løpt mye på tredemølle, ta tåhev slik at du styrker leggene. De brukes lite på tredemøllen, men mye ute.

Det forteller Tor Fauske, daglig leder ved Löplabbet AS.

Men før du legger ut på årets første løpetur, er det aller viktigste å starte med å sjekke hva slags nedtråkk du har under føttene dine slik at du vet hvilke joggesko du skal gå for. Gjør du ikke det, risikerer du å få belastningsskader som du kan slite med hele livet.

Test hjemme Löplabbet har spesialisert seg på å teste nedtråkket på kundene sine, pronasjonen, som viser hvordan du lander med føttene når du løper. Dersom du har normalt nedtråkk, skal du også velge normale løpesko, men dersom du over- eller underpronerer, lander utover eller innover med føttene, bør du velge sko som har såle bygget opp slik at du lander så normalt som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer