Ta kaka som den franske ambassadøren

Ambassadens chef lærer deg sine beste triks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

(Dagbladet): - Visst finnes det gode, norske eplekaker, sier ambassadør Jean-Marc Rives diplomatisk.

-Men det kan bli litt mye deig. Det kan bli litt tungt etter min smak.

Ambassadøren bruker gjerne norske epler, aller helst fra residensens hage, men norske oppskrifter trenger han ikke.

Ikke noe slår en ekte fransk epleterte.

Tynn og lekker Delikat og full av epler, karamelliserte nederst og bakte på toppen. Tynn tertedeig, passe myk og passe sprø.

Slik skal epleterten være, mener ambassadøren, som husker hvordan han som barn sto på en stol og fikk hjelpe mor på kjøkkenet.

- Frankrike har 400 eplesorter og tusenvis av oppskrifter. Å lage epleterte er noe alle franskmenn må lære, sier han.

Han har invitert inn i det aller helligste, på kjøkkenet der chef Joël Albin-Amiot med presisjon demonstrerer sine kunster.

Jean-Marc Rives og kona Anne-Dominique Rives begynner å venne seg til å ha profesjonell mathjelp nå. I mange år gjorde de så godt de kunne selv. Først på ambassadørnivå får franske diplomater egen kokk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer