Ta kontrollen over pollen

En million nordmenn har pollenallergi. Slik takler du pollensesongen best mulig.

KAN LEVE NORMALT: Etter å ha tatt vaksiner mot pollenallergi i flere år, har ikke lenger Cathrine Bogen Heitmann fra Porsgrunn problemer med å være utendørs når det nærmer seg vår. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
KAN LEVE NORMALT: Etter å ha tatt vaksiner mot pollenallergi i flere år, har ikke lenger Cathrine Bogen Heitmann fra Porsgrunn problemer med å være utendørs når det nærmer seg vår. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets pollensesong startet tidlig. Allerede i midten av februar, to uker tidligere enn vanlig, begynte spredningen av or og hassel. Nå står vier, selje og pil, som alle er i planteslekten salix, for tur.

- Salixspredningen starter vanligvis i april, men siden pollenspredningen startet før i år, forventer vi spredningsstart i overgangen mars-april, sier Hallvard Ramfjord, seniorforsker ved NTNU.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer