Ta med barna på luksushotell

Ferie med små barn trenger ikke å bety slitne hoteller, overfylte barnebassenger og uinspirerende frokostbuffet. Det er fullt mulig å kombinere barn og luksus på ferie.

LUKSUS FOR UNGA: På The Beverly Hills Hotel i Los Angeles får barna i ekte Hollywood-stil et eget kredittkort som gir dem tilgang på en ubegrenset mengde brus. The Beverly Hills Hotel
LUKSUS FOR UNGA: På The Beverly Hills Hotel i Los Angeles får barna i ekte Hollywood-stil et eget kredittkort som gir dem tilgang på en ubegrenset mengde brus. The Beverly Hills HotelVis mer

Flere av de norske turoperatørene tilbyr luksushoteller som også passer for barnefamilier, og informasjonssjef Helen Begby i Apollo tror nordmenn generelt ønsker en høyere standard når de drar på ferie.

- Tidligere var det hovedsakelig par som bestilte luksushoteller, men nå vil også barnefamilier ha 5-stjerners hotell. Det er nok fordi vi har råd til det, og samtidig har prisene på luksus blitt mer komfortable, forteller Helen Begby i Apollo.

Begby tror at luksushotellene appellerer til barnefamilier blant annet fordi de kan tilby et stort utvalg av aktiviteter og fasiliteter på hotellet.

- Når man reiser med små barn blir det til at man er mye på hotellet. Da blir hotellstandarden enda viktigere. For mange er det en fordel at det er for eksempel spa på hotellet, slik at det er enkelt for mor å stikke av en liten time, sier Begby.

Test deg selv: Hvor bør du familie dra på ferie?

Nordmenn er reisevante Anders Wyller, sjefredaktør i reisemagasinet Vagabond tror at nordmenns krav til komfort har økt.

- Nordmenn har skaffet seg så mye reiseerfaring, og i takt med det har kravet til komfort økt. I tillegg har luksus blitt billig. Det er liten forskjell i pris på et 3-stjerners og 5-stjernes hotell, sammenlignet med forskjellen i standard, forteller Wyller.

Junior Magazine har laget en oversikt over luksushoteller hvor barn er hjertelig velkomne. Her er 8 hoteller hvor barna blir behandlet som prinser og prinsesser straks de går inn døra - men det koster...

The Beverly Hills Hotel, Los Angeles Dette ikoniske rosa palasset har huset flere store Hollywood-stjerner. Her kommer også barna til å føle seg som stjerner. På The Beverly Hills Hotel blir de små hedersgjestene tatt imot med et VYV (Very Young VIP?s)-kort. De får et velkomstbrev, sjokoladekjeks og en bamse på hodeputa. Barna får også i ekte Hollywood-stil et eget kredittkort som gir dem tilgang på en ubegrenset mengde brus.

Pris: Ca. 5000 kr per natt for en familie på fire.

The Yas Hotel, Abu Dhabi The Yas Hotel blir kalt verdens mest spennende hotell, og har en Formel 1-bane som går tvers gjennom hotellet. Hotellet tilbyr en familiepakke som inkluderer inngang til Ferrari World - en fornøyelsespark med over 20 attraksjoner, inkludert verdens raskeste berg og dal bane. The Yas Hotel kan også friste med et svømmebasseng på taket, syv restauranter og egen spaavdeling.

Pris: Ca. 1500 kr per natt for en familie på fire.

The Ritz, Paris Barna blir bortskjemt fra det øyeblikket de kommer inn døren til dette eksklusive hotellet. De får velge sin egen gave og får en velkomstboks med søtsaker og juice. Badekåpe og tøfler finnes i barnestørrelser, og holder barna varme når de besøker det lekre hotellbassenget. Hotellet arrangerer også kokkekurs for barn, og mange familier besøker hotellet på grunn av den populære søndagsbrunsjen.

Pris: Ca. 13 000 kr per natt for en familie på fire.

The Peninsula, Hongkong På Hongkongs eldste hotell er det nok av spennende ting å finne på for barna. Her arrangeres det både kokkekurs og svømmekurs for de minste. På rommet får barna badekåpe i barnestørrelse, et utvalg brettspill og DVD-filmer. Dersom foreldrene ønsker seg en frikveld ordner også hotellet med barnevakt.

Pris: Ca. 6000 kr per natt for en familie på fire.

Four Seasons, Provence Provence i Sør Frankrike har lenge blitt sett på som et eksklusivt feriemål. Four Seasons barneklubb er åpen i sommermånedene for barn mellom to og tolv år. Her blir barna introdusert for aktiviteter som skiller seg noe fra hve de gjør i de tradisjonelle ferieklubbene. Keramikkflis-laging, lavendel- og rosmarinplukking og petanquekurs er bare noe av det som står på timeplanen.

Pris: Ca. 4500 kr per natt for en familie på fire.

Hotel Cipriani, Venezia Hotel Cipriani ligger rolig til en kort båttaxi-tur fra flyplassen. Frokost er et av høydepunktene for barna på dette familievennlige hotellet. Her kan barna velge mellom alt fra fersk smoothie til nypoppet popcorn. Hotellets kokk arrangerer også kokkekurs for barna, hvor de lærer å lage pizza. Barna kan også bli med foreldrene i hotellets egen spaavdeling og ta en minimanikyr for barn.

Pris: Ca. 13 000 kr per natt for en familie på fire.

The Plaza, New York The Plaza ligger i den kjente handlegaten Fift Avenue i New York. Det eksklusive hotellet har en egen barneconcierge som holder deg oppdatert på de kuleste familieaktivitetene i New York. Hvis du vil slå på stortromma kan du leie den rosa Eloise-suiten, designet av den kjente motedesigneren Betsey Johnson. Den koster imidlertid kr 7000 per natt, og har kun plass til to personer.

Pris: Ca. 5000 kr per natt for en familie på fire.

Ritz-Carlton Hotel, Berlin På Ritz-Carlton Hotel i Berlin kan barna utforske hotellet i mini Mercedes-pedalbiler, og nyte en velkomstcocktail ved ankomst. Reiser du med en baby kan hotellet tilby badebalje, flaskevarmer, nattlys og annet sikkerhetsutstyr ved behov.

Pris: Ca. 3000 kr per natt for en familie på fire.

SPENNENDE HOTEL: The Yas Hotel i Abu Dhabi kan friste med en Formel 1-bane som går tvers gjennom hotellet. The Yas Hotel
SPENNENDE HOTEL: The Yas Hotel i Abu Dhabi kan friste med en Formel 1-bane som går tvers gjennom hotellet. The Yas Hotel Vis mer

Les også:

Lei en barnevakt til flyturen

Unngå syke barn på reisen

Råd for en harmonisk ferie

Verdens ti beste strender for barnefamilier

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

POPCORN TIL FROKOST: Lei av kjedelig hotellfrokost? Hotel Cipriani i Venezia tilbyr nypoppet popcorn i frokostbuffeten til barnas store glede. Hotel Cipriani
POPCORN TIL FROKOST: Lei av kjedelig hotellfrokost? Hotel Cipriani i Venezia tilbyr nypoppet popcorn i frokostbuffeten til barnas store glede. Hotel Cipriani Vis mer
ROSA DRØM: Den rosa Eloise-suiten ville nok vært mange unge jenters førstevalg. Men den koster. For en natt her må du betale ca kr 7000. The Plaza
ROSA DRØM: Den rosa Eloise-suiten ville nok vært mange unge jenters førstevalg. Men den koster. For en natt her må du betale ca kr 7000. The Plaza Vis mer