Norgesferie

Ta med teltet - da får du Trolltunga helt for deg selv

Vil du unngå turisthordene på Trolltunga? Oppleve både soloppgang og solnedgang fra toppen? Sov i telt og få klippen helt for deg selv.

TOPP MED TELT: Overnatter du i telt, får du området nesten helt for deg selv. Foto: Mari Bareksten / Magasinet Reiselyst
TOPP MED TELT: Overnatter du i telt, får du området nesten helt for deg selv. Foto: Mari Bareksten / Magasinet Reiselyst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Jeg så et bilde av Trolltunga på Instagram. Siden har jeg hatt en drøm om å dra hit, sier australske Emily Fairweather (29).

Hun har meldt seg på den samme guidede teltturen som oss: En luksusversjon av fjellturen, der guiden ordner frokost, lunsj, middag og telt. Og det er en internasjonal gjeng som skal på tur: Her er Sør-Afrika, Australia, Singapore og Italia representert. Trolltunga er blitt en superstjerne, som folk fra hele verden vil se.

100 000 i året

– I 2010 besøkte 800 personer Trolltunga. I fjor var det 100.000, sier Kenneth Warvik (27) som er guide og medeier i Trolltunga Adventures.

– Folk fra hele verden kommer for å ta det ikoniske bildet de har sett på sosiale medier, men alle er ikke like forberedt, sier han.

Den norske fjellheimen kan være lunefull, og fotturen er nesten tre mil lang. Sånt kan skape trøbbel for dårlig skodde turister. Forbi vandrer folk i olabukser og sandaler, og noen tror de kan kjøre helt opp. Om du skulle lure: Den eneste måten å komme seg til Norges mest spektakulære steinformasjon er til fots. Det tar omtrent fem timer – hver vei!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer