Ta middagen utendørs!

Med fristende italiensk brettebrød, potetsalat og dessert.

(Dagbladet Endelig fredag):

TURMAT: Akkompagner den klassiske grillmaten i parken med frisk salat, italiensk brettebrød og blondieskake som kronen på verket. Lager du det kvelden før, er alt klart når du kommer hjem fra jobb. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
PIKNIKSALAT: En frisk salat er en selvfølge på utflukter. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
GOURMETPØLSER: Dine nygrillede favorittpølser er perfekte til pikniksalaten. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
BRETTEBRØD FRA ITALIA: Dette smaksrike brødet er perfekt å ha med i piknikkurven. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
BLONDIES MED NØTTEGODT, FRISKE BÆR OG LEMONCURD: Denne desserten er en fest i munnen, med søte og syrlige smaker. Foto: JACQUES HVISTENDAHL

- Noe av det beste jeg vet er å kose meg med gourmetmaten ute i det fri, under sola på utflukt i en park eller på tur i skogen, sier Mariann Straume.

BLONDIES MED NØTTEGODT, FRISKE BÆR OG LEMONCURD: Denne desserten er en fest i munnen, med søte og syrlige smaker. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
BLONDIES MED NØTTEGODT, FRISKE BÆR OG LEMONCURD: Denne desserten er en fest i munnen, med søte og syrlige smaker. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Hobbykokken og matbloggeren har stelt i stand en treretters piknikmeny, slik at du kan nye våren ute.

Start dagen før Hun råder deg til å lage det meste dagen før, slik at alt er klart når du kommer hjem fra jobb.

MARIANN STRAUME: Mariann Straume driver bloggen MariannMat.no, der hun skriver om det hun kokkelerer i hverdagen. Hun er fra en jordbærgård i Rondane, men er nå bosatt i Oslo med mann og to barn. Noe av det morsomste hun vet er å være vertinne for venner og familie. Hun ble kåret til årets Hjemmekokk i 2012. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
MARIANN STRAUME: Mariann Straume driver bloggen MariannMat.no, der hun skriver om det hun kokkelerer i hverdagen. Hun er fra en jordbærgård i Rondane, men er nå bosatt i Oslo med mann og to barn. Noe av det morsomste hun vet er å være vertinne for venner og familie. Hun ble kåret til årets Hjemmekokk i 2012. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

En annen måte å gjøre det på hvis du skal på utflukt med venner, er å dele på hvem som tar med hva.

Straume legger yndlingspølsene på grillen, de freser godt idet de møter den varme rista.

Brødet, salaten og desserten er klar, så nå er det bare pølsene som gjenstår.

- Når du griller, vil du gjerne ha potetsalat og noe grønt, men med denne salaten har jeg kombinert det slik at du har alt i en og samme bolle. Det er mye enklere når du skal ta med maten ut, sier hun, og setter fram salaten.

Blondies til dessert Hun legger siste hånd på verket, og danderer friske blåbær, jordbær og bringebær rundt blondies-kaka.

En god skje med lemoncurd på toppen, så er alt klart.

- Lemoncurd er en av «allround»-favorittene mine, forteller Straume.

- Den er perfekt til søte desserter, for å balansere smakene med noe syrlig, sier hun og setter fram maten.

• Les også: Klar for et sunt alternativ til fredagstacoen?