Taper tusener på å ta ut pensjon tidlig

Nær seks av ti 62-66-åringer tar ut pensjon samtidig som de fortsetter i jobb. Det lønner seg sjelden rent økonomisk.

MER TID SAMMEN: Alf Svenning Berg (70) har trappet ned til 20 prosent stilling, mens kona Magnhild Sæbø (61) fortsatt er i full jobb. Hun vurderer å ned i redusert stilling for at de skal få mer fritid sammen. Begge jobber ved et rehabiliteringssenter på Rauland i Telemark, hun som helsesekretær, han som konsulent. Alf tok ut 10 prosent AFP i alderen 65-67, og da han nådde 67 år, tok han ut alderspensjon og gikk ned i 33 prosent stilling. – Fra i høst fikk jeg bare lov til å arbeide 20 prosent, og det fikk jeg fortsette med også etter at jeg fylte 70 år. Det har vært greit å tjene litt ekstra, ikke minst fordi vi kjøpte hytte og ønsket å betale ned gjelda raskt. Dessuten trives jeg godt i arbeidsmiljøet og har ikke lyst til å slutte helt, sier han. Kona Magnhild har vært sykmeldt en periode, men hun har jobbet litt deltid underveis og har ikke full opptjening ennå. Dermed kan hun ikke ta ut full alderspensjon ved 62 år. – Jeg har ikke tenkt ferdig ennå, men ønsker å jobbe litt mindre slik at vi begge kan være mer hjemme sammen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MER TID SAMMEN: Alf Svenning Berg (70) har trappet ned til 20 prosent stilling, mens kona Magnhild Sæbø (61) fortsatt er i full jobb. Hun vurderer å ned i redusert stilling for at de skal få mer fritid sammen. Begge jobber ved et rehabiliteringssenter på Rauland i Telemark, hun som helsesekretær, han som konsulent. Alf tok ut 10 prosent AFP i alderen 65-67, og da han nådde 67 år, tok han ut alderspensjon og gikk ned i 33 prosent stilling. – Fra i høst fikk jeg bare lov til å arbeide 20 prosent, og det fikk jeg fortsette med også etter at jeg fylte 70 år. Det har vært greit å tjene litt ekstra, ikke minst fordi vi kjøpte hytte og ønsket å betale ned gjelda raskt. Dessuten trives jeg godt i arbeidsmiljøet og har ikke lyst til å slutte helt, sier han. Kona Magnhild har vært sykmeldt en periode, men hun har jobbet litt deltid underveis og har ikke full opptjening ennå. Dermed kan hun ikke ta ut full alderspensjon ved 62 år. – Jeg har ikke tenkt ferdig ennå, men ønsker å jobbe litt mindre slik at vi begge kan være mer hjemme sammen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra KLP viser at én av to ønsker å jobbe deltid ved siden av pensjon. Det er flest under 30 år som svarer at de ønsker å kombinere jobb og pensjon når den tiden kommer.

– Det er positivt at de unge er såpass villige til å jobbe ved siden av pensjon. Mediebildet de siste årene har nok påvirket de unge. De har skjønt at de enten må jobbe lenger eller akseptere lavere pensjon, sier KLPs pensjonsøkonom Øyvind Røst.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer