Tapetser med doruller eller strikk en vegg

Tapet er ikke hva det var.

RULL PÅ: Toilet Spirit tapet, toalettpapirruller som du kan rulle rett på veggen, couturedeco.com. FOTO: Produsent
STRIKK RETT PÅ VEGGEN: Imponer gjestene med strikket vegg, på couturedeco.com finner du flere varianter. Fordelene med å velge juksetapeter er flere, det er rimelig, tidsbesparende og det er lett å fjerne når du har behov for å fornye, det er tross alt bare en tapet. FOTO: Produsent
TUNGT INNTRYKK: Rustikt med murstein på veggen. Enkel tapet å få opp på veggen og like enkel å fjerne dersom du skulle ønske det, couturedeco.com. FOTO: Produsent
FLISEFINT: Flisetapet fra Louise Body hos tapetorama.no, du får flisene i flere varianter. FOTO: Produsent
PREGET: Gator tapet fra Tibaut Texture ser ut som alligatorskinn, den fås hos intag.no. FOTO: Produsent
LINSTOPP: Myke illusjoner som grov vev av jute eller lin er blant det nye. Dette "lintapetet" Kapyton Linen tapet finner du hos couturedeco.com. FOTO: Produsent
GLITRENDE: On the rocks heter tapet fra Omexco, mer informasjon får du hos intag.no.

Legger du fliser eller murstein på veggen, har du gjort et valg som helst bør vare en stund. Men det finnes flere snarveier for deg som ønsker kjappe og morsomme løsninger.

Blant annet er betong-tapet en ny, stor trend for veggen.

- Når vi ser på bøkene fra tapetleverandørene kommer det stadig nyheter. Alt fra myke illusjoner som strikk, tekstil, grov vev som etterligner jute, lin og sjøgress. På den harde siden er det metallringer, bark, mur og slitt treverk, sier adm. direktør Bjørg Owren hos Ifi.no.

- Det ser ut til at industri/verksted-stilen er i ferd med å bli den nye shabby chic-stilen, og denne tapettrenden kommer vel med. Her kan man trylle frem slitne vegger på en enkel måte og samtidig vite at når stilen går av moten, er det en enkel sak å skifte stil ved å sette opp en ny tapet eller male over.

Hvis Bjørg Owren skulle velge, ville hun gått for en passe sliten naustvegg.

- Jeg liker tre bedre enn betong. Favoritten er dekor på en dør med humoristisk vri. For eksempel et esel som titter frem når du lukker dodøren på gjestetoalettet eller en flott utsikt til en rosehage, skogen eller sjø.

Kristian Halvorsen hos Intag Interiøragenturer er enig i at det stadig kommer flere tapeter med strukturer, gjerne natur og dyremønstre med dybdevirkning.

- Det er en kul måte å få vegger med særpreg i hjemmet, sier Halvorsen.

Les også:
Her finner du inspirerende interiørbilder
Se årets tapettrender
Julegavene til interiørelskeren
Samme gang - 16 500 kroner forskjell

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.