NOSTALGISK: Omtrent slik kunne det se ut i en Boeing 747 på 70-tallet. Nå avslutter United Airlines sin æra med jumbojeter med å arrangere en nostalgi-flyvning til Honolulu. Foto: Boeing
NOSTALGISK: Omtrent slik kunne det se ut i en Boeing 747 på 70-tallet. Nå avslutter United Airlines sin æra med jumbojeter med å arrangere en nostalgi-flyvning til Honolulu. Foto: BoeingVis mer

Snart utsolgt:

Tar avskjed med jumbojeten med nostalgi-tur til Hawaii

Lyst på en tur tilbake til 70-tallet? Da må du forte deg.

United Airlines i USA er et av de siste flyselskapene som fortsatt har den klassiske jumbojeten, Boeing's 747, i aktiv kommersiell tjeneste som passasjerfly. Det er fortsatt en rekke frakt-versjoner i aktiv tjeneste.

12 fly er fortsatt på vingene daglig, men i oktober er det slutt. Langt mer energiffektive fly med langt lavere co2-avtrykk har overtatt hegemoniet fra denne luftas kjempe som har hatt sin selvfølgelige plass på himmelen i 50 år.

Delta fløy for øvrig sin siste jumbo-flyvning tidligere denne måneden.

Nostalgi-flight

For å markere at en æra ugjenkallelig er over, har United satt opp en egen avskjed-flight med en av jumboene sine, skriver Forbes.

SISTE TAKEOFF: Den legendariske jumbojeten er snart historie. I oktober faser United Airlines ut sine siste 12 fly. Foto: NTB Scanpix
SISTE TAKEOFF: Den legendariske jumbojeten er snart historie. I oktober faser United Airlines ut sine siste 12 fly. Foto: NTB Scanpix Vis mer

7. november går en helt spesiell flyvning fra San Francisco til Hawaii. United skriver i en pressemelding at de vil gjenskape den første kommersielle flyvningen med jumboen, som fant sted sommeren 1970 og gikk fra New York til London i regi av PanAm.

Utsolgt

Menyen vil være fra 70-tallet, hele betjeningen vil bære uniformer fra 1970, og det hele skal være en eneste lang nostalgi-trip.

Har du lyst til å være med, må du kjappe deg. Billettene er så godt som utsolgt, selv om enveisprisen i turistklasse ligger på over 4000 kroner. På førsteklasse er billettene fire ganger så dyre.

Setene på det øverste dekket selges imidlertid ikke. Her skal det - bokstavelig talt - være mimrestunder hvor passasjerene kan mingle fritt og minnes denne «Queen of the Skies».

Etter avskjedsturen blir Uniteds siste jumbojet parkert på flykirkegården i Mojave-ørkenen.