Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Storbyferie

Tar du deg en sandwich her, kan det vanke 2280 kroner i bot

Roma krever at turistene viser folkeskikk.

INGEN BADEPLASS: Det har vært flere tilfeller av at turister har badet, spist eller klatret ved Trevi-fontenen i Roma. Det vil byen har slutt på, og har innført bøter om lignende skjer i framtida. Foto: NTB Scanpix
INGEN BADEPLASS: Det har vært flere tilfeller av at turister har badet, spist eller klatret ved Trevi-fontenen i Roma. Det vil byen har slutt på, og har innført bøter om lignende skjer i framtida. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turister som tar seg en matbit ved Romas historiske fontener, kan vente seg en saftig bot.

I et forsøk på å bevare kulturen i Roma på best mulig måte, kunngjorde ordfører Virginia Raggi mandag at turister som klatrer opp og spiser på eller ved fontenene i Roma, kan vente seg en bot på mellom 40 og 240 euro, altså opptil 2.280 norske kroner.

I alt 40 fontener eller andre severdigheter - flere av dem vandalisert de siste årene - inngår i forbudet.

- Alle må respektere Romas skjønnhet, sier ordfører Virginia Raggi i en pressemelding.

Stort press

Raggi har vært under stort press til å gjøre noe med saken da det har kommet inn flere rapporter de siste ukene om folk som har badet, spist ved og klatret på Trevi-fontenen, Fontana della Barcaccia og Løvefontenen på Piazza del Popolo.

Flere aviser har tatt opp problemene med overskrifter som «monumentene våre er under angrep».

Nå har altså Raggi tatt grep og bedt politiet holde tettere oppsikt med de historiske minnesmerkene, som det jo myldrer av i byen.

Spyler fortauene

Roma er ikke alene om å slite med masseturisme, spesielt om sommeren.

I Firenze har ordfører Dario Nardella nylig besluttet å hyppig spyle fortauer og kirketrapper med vann for å hindre turister fra å sette seg ned på dem. (NTB)

Hele Norges coronakart