Tar du en omvei kan du finne den beste maten

Komletur i Suldal.

FASTE: Mina Jørgensen har mange faste kunder på Fargeriet. Alle foto: Ole C. H. Thomassen
FASTE: Mina Jørgensen har mange faste kunder på Fargeriet. Alle foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SAND (Dagbladet): Det handler om å bremse, for riksvei 13 er det fort gjort å kjøre forbi, - noe de fleste gjør.

Vi tro på pedalen og svingte av fra E134 ved Røldalsvatnet.

Inn på veien som også bærer navnet Suldealsvegen.

Smal og svingete Først med Røldalsvannet på venstre side, så følger vi elv og juv, passerer Nesflaten ved Suldalsvannet. Her kan du bo på Energihotellet, et lokale som ble bygget som messe i forbindelse med kraftutbyggingen Røldal-Suldal. Et sted for lokal mat og kraftturisme av det slaget som innebærer omvisning inne i kraftverket.

Det er vilt og vakkert langs vannet, og villere blir det langs Suldalslågen før det åpner seg ned mot Sand.Da finnes det to muligheter. Enten å fortsette på RV 13 til den møter E 39 i Sandnes, eller ta vei nummer 46 ned til Sand for å ta ferja til Ropeid på andre siden av Hylsfjorden. Vi valgte det siste alternativet.

Det er lunsjtid og vi har hørt om stedet som ligger ett til venstre før fegekaia.

Fargerik kafe? Det er torsdag og komledag.

De runde ballene laget av raspet potet har mange navn. Lenger nord på Vestlandet heter det raspeballer, mens østlendinger spiser potetklubb, atter andre potetball eller bare klubb. Noen skriver kumle andre komle. Uansett er det potet og de er grå og litt triste av utseende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer