Tar du service på bilen selv?

Nå kan du føre ditt eget servicehefte på nettet - helt gratis.

SPAR PENGER: Ved å gjøre servicer og reparasjoner selv, kan man spare mye penger sammenlignet med å la profesjonelle gjøre det. Ofte er det imidlertid et problem å huske hva som har blitt gjort når. FOTO: Egil Nordlien HM Foto
SPAR PENGER: Ved å gjøre servicer og reparasjoner selv, kan man spare mye penger sammenlignet med å la profesjonelle gjøre det. Ofte er det imidlertid et problem å huske hva som har blitt gjort når. FOTO: Egil Nordlien HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange bilinteresserte velger å gjøre enkelte reparasjoner og servicer på egenhånd. Det blir mye billigere enn å gjøre det på verksted, og man lærer ofte mye i prosessen. Problemet med dette er at det kan være vanskelig å huske når ting ble byttet sist, og akkurat hva som ble gjort.

Dette problemet hadde også Tom Stallvik, men istedenfor å bruke et Excel-ark eller en gammeldags notisbok valgte han å utvikle en helt egen tjeneste som han la ut på nettadressen servicehefte.net.

Til alles glede og nytte - Det var et tilbakevendende problem at jeg ikke husket når ting ble byttet sist, så jeg bestemte meg for å lage et system. Da ville jeg ha eksakt kilometerstand, delenumre og all informasjon tilgjengelig til enhver tid. Og når jeg først hadde laget det, var det like greit å gjøre det til en flerbrukertjeneste med én gang, sier utvikleren.

Små og spesielle tjenester som dette pleier å være abonnementsbaserte, men Stallvik sier at han ikke kommer til å bli rik på dette uansett. Da er det like greit at flere kan dra nytte av tjenesten, mener han. Det er 400-500 biler registrert i databasen i skrivende stund, men det er liten tvil om at dette er noe som mange flere kan ha bruk for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer