Tar to timer å fly, men likevel velger mange Rovos Rail som er en togtur på to dager

Om bord i toget kan det nesten ikke gå sakte nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på  db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Den 1600 kilometer lange reisen fra Pretoria til Cape Town kan gjøres på to timer med fly, men er mye mer spennende om du bruker to dager med Rovos Rail. Tog er nemlig den perfekte tidsmaskin.

Den klassiske togturen går gjennom noe av Sør-Afrikas vakreste, men minst besøkte områder, via små landsbyer, historiske diamantgruver, vinområder og townships i Cape Town.

Likevel er det ikke opplevelsene utenfor vinduet som gjør mest inntrykk. Det er togturen i seg selv.

En historisk reise Rovos Rails grunnlegger Rohan Vos, har overført en livslang lidenskap for den tapte togreisen til et togselskap som fanger romantikken og stemningen fra en svunnen tid.

Alle de gamle vognene er kjøpt på auksjon og tidsriktig restaurert i edvardiansk stil fra begynnelsen av 1900-tallet. Det er brokademønster på seteryggene, draperte gardiner og tungt sølvbestikk på hvite duker.

Helt siden ruten startet i 1989, har Rovos Rail handlet mer om turen enn destinasjonene. Her er det den tapte kunst å reise med tog som står i fokus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer