Tastatur med solceller

Logitechs flate tastatur med solcellepanel er både lekkert og godt å bruke.

PADDEFLATT: Logitechs nye trådløse tastatur lades av lampene i rommet, og er under en centimeter tykt. Knut Arild Vold, HjemmePC
PADDEFLATT: Logitechs nye trådløse tastatur lades av lampene i rommet, og er under en centimeter tykt. Knut Arild Vold, HjemmePC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi ser stadig oftere teknologiske produkter med solcellepanel, som dermed ikke trenger lading med kabel på vanlig måte. Ikke alle har vært like vellykket som tastaturet K750 fra Logitech.

En av grunnene til at det fungerer svært godt, er at tastaturet bruker lite strøm - og at batteriet dermed holder en god stund selv om det brukes mye under svake lysforhold.

Vi testet tastaturet over fire dager med forholdsvis beskjeden belysning i rommet (rundt 20 Lux), og fortsatt var batteriet fulladet. Ifølge produsenten skal det klare tre måneder i totalt mørke, så helt avhengig av fullt opplyst arbeidsrom er du ikke.

For å holde styr på hvor mye strøm som er igjen, trykker du på en knapp på tastaturet som starter et miniprogram på PC-en. Dette forteller hvor mye lys som er i rommet, og hvor mye som er igjen av batterikapasiteten.

Med en vanlig skrivebordslampe fikk vi godt utslag på ladningen, så du trenger heller ikke legge inn noen ferie i Sahara hver tredje måned.

Når det gjelder bruken, synes vi det er svært godt å skrive på et helt flatt tastatur. Tykkelsen er på 7,5 millimeter, og det betyr at du kan ha hånda helt nede på bordet og ikke får noen belastning på håndleddene. Vi skal ikke skryte på oss noen medisinskfaglig ekspertise, men dette oppleves mer ergonomisk riktig enn et høyt tastatur hvor du bøyer hendene oppover. At tastaturet ligger helt flatt på skrivebordet gjør også at det ser svært lekkert ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer