Tastatur med solceller

Logitechs flate tastatur med solcellepanel er både lekkert og godt å bruke.

PADDEFLATT: Logitechs nye trådløse tastatur lades av lampene i rommet, og er under en centimeter tykt. Knut Arild Vold, HjemmePC
PADDEFLATT: Logitechs nye trådløse tastatur lades av lampene i rommet, og er under en centimeter tykt. Knut Arild Vold, HjemmePCVis mer

Vi ser stadig oftere teknologiske produkter med solcellepanel, som dermed ikke trenger lading med kabel på vanlig måte. Ikke alle har vært like vellykket som tastaturet K750 fra Logitech.

En av grunnene til at det fungerer svært godt, er at tastaturet bruker lite strøm - og at batteriet dermed holder en god stund selv om det brukes mye under svake lysforhold.

Vi testet tastaturet over fire dager med forholdsvis beskjeden belysning i rommet (rundt 20 Lux), og fortsatt var batteriet fulladet. Ifølge produsenten skal det klare tre måneder i totalt mørke, så helt avhengig av fullt opplyst arbeidsrom er du ikke.

For å holde styr på hvor mye strøm som er igjen, trykker du på en knapp på tastaturet som starter et miniprogram på PC-en. Dette forteller hvor mye lys som er i rommet, og hvor mye som er igjen av batterikapasiteten.

Med en vanlig skrivebordslampe fikk vi godt utslag på ladningen, så du trenger heller ikke legge inn noen ferie i Sahara hver tredje måned.

Når det gjelder bruken, synes vi det er svært godt å skrive på et helt flatt tastatur. Tykkelsen er på 7,5 millimeter, og det betyr at du kan ha hånda helt nede på bordet og ikke får noen belastning på håndleddene. Vi skal ikke skryte på oss noen medisinskfaglig ekspertise, men dette oppleves mer ergonomisk riktig enn et høyt tastatur hvor du bøyer hendene oppover. At tastaturet ligger helt flatt på skrivebordet gjør også at det ser svært lekkert ut.

Heller ikke støynivået på dette tastaturet kan vi klage på, selv om det naturligvis klikker litt avhengig av hvor mye kraft du bruker. I tillegg til de vanlige tastene finner du hurtigtaster til musikkspiller, e-post, nettleser og volumkontroll, som startes ved hjelp av Fn-tasten og F-tastene.

Vi er alt i alt storfornøyd med å ha hatt besøk av K750-tastaturet fra Logitech på skrivebordet noen dager. Det eneste vi trekker for er den stive prisen.

I skrivende stund må du ut med 628 kroner for tastaturet i billigste nettbutikk, og det er i den øvre delen av prisskalaen for et PC-tastatur.

Les også:

Disse PC-høyttalerene er best i test

Rå 17-tommer fra HP

Her får du gratis antivirus

Saken ble opprinnelig skrevet av HjemmePC for Klikk.no. Les her.