Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Tastefeil sendte turist på vanvittig islandsk bomtur

En «r» for mye ga 430 kilometer ekstra kjørevei.

SKULLE HIT: 28 år gamle Noel Santillan skulle finne hotellet sitt som ligger på Laugavegur, Reykjaviks shoppinggate nummer én. En r for mye på GPS'en sendte ham i stedet til Laugarvegur, 43 mil unna. Foto: Marianne Løvland / NTB Scanpix
SKULLE HIT: 28 år gamle Noel Santillan skulle finne hotellet sitt som ligger på Laugavegur, Reykjaviks shoppinggate nummer én. En r for mye på GPS'en sendte ham i stedet til Laugarvegur, 43 mil unna. Foto: Marianne Løvland / NTB Scanpix Vis mer

28 år gamle Noel Santillan landet på flyplassen i Keflavik mandag, hentet leiebilen og la inn adressen til hotellet i Reykjavik i bilens GPS.

Men i stedet for å skrive Laugavegur, kom han i skade for å taste en r for mye, og elektronikken sendte ham i stedet til Laugarvegur. Problemet er at den veien ligger i Siglufjörður, 430 kilometer unna amerikanerens hotellrom.

Vel (?) fremme spurte han en kvinne om hjelp, og fadesen ble oppdaget.

- Jeg ble stående målløs, skrev kvinnen på Facebook, ifølge en lokal avis.

Santillan selv fattet mistanke da han etter hvert oppdaget skilt som viste at Reykjavik var i motsatt retning av den veien han kjørte, men han sier han var trett etter flyturen og stolte på GPS-en.

- Og jeg nøt den flotte naturen underveis. Jeg har aldri sett noe lignende, sier 28-åringen. Han likte seg faktisk så godt at han valgte å forlenge det som i utgangspunktet skulle være et seks dager langt besøk på ferieøya.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram