SKULLE HIT: 28 år gamle Noel Santillan skulle finne hotellet sitt som ligger på Laugavegur, Reykjaviks shoppinggate nummer én. En r for mye på GPS'en sendte ham i stedet til Laugarvegur, 43 mil unna. Foto: Marianne Løvland / NTB Scanpix
SKULLE HIT: 28 år gamle Noel Santillan skulle finne hotellet sitt som ligger på Laugavegur, Reykjaviks shoppinggate nummer én. En r for mye på GPS'en sendte ham i stedet til Laugarvegur, 43 mil unna. Foto: Marianne Løvland / NTB ScanpixVis mer

Tastefeil sendte turist på vanvittig islandsk bomtur

En «r» for mye ga 430 kilometer ekstra kjørevei.

28 år gamle Noel Santillan landet på flyplassen i Keflavik mandag, hentet leiebilen og la inn adressen til hotellet i Reykjavik i bilens GPS.

Men i stedet for å skrive Laugavegur, kom han i skade for å taste en r for mye, og elektronikken sendte ham i stedet til Laugarvegur. Problemet er at den veien ligger i Siglufjörður, 430 kilometer unna amerikanerens hotellrom.

Vel (?) fremme spurte han en kvinne om hjelp, og fadesen ble oppdaget.

- Jeg ble stående målløs, skrev kvinnen på Facebook, ifølge en lokal avis.

Santillan selv fattet mistanke da han etter hvert oppdaget skilt som viste at Reykjavik var i motsatt retning av den veien han kjørte, men han sier han var trett etter flyturen og stolte på GPS-en.

- Og jeg nøt den flotte naturen underveis. Jeg har aldri sett noe lignende, sier 28-åringen. Han likte seg faktisk så godt at han valgte å forlenge det som i utgangspunktet skulle være et seks dager langt besøk på ferieøya.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram