SVÆR:  Rederiet Royal Caribbean International satser på de aller største skipene i Middelhavet. Etter alt å dømme vil det aller nyeste skipet i Oasis-klassen bli satt inn på Europa når det er ferdig i 2016. Foto: RCI
SVÆR: Rederiet Royal Caribbean International satser på de aller største skipene i Middelhavet. Etter alt å dømme vil det aller nyeste skipet i Oasis-klassen bli satt inn på Europa når det er ferdig i 2016. Foto: RCIVis mer

Telefonlinjene brøt sammen da billettsalget startet

Nå er verdens største cruiseskip klar for Europa.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Verdens største og nyeste cruiseskip skal inn i Middelhavstrafikk.

Nye Oasis-skip Fra vanligvis velinformert hold får Dagbladet opplyst at RCIs planer er å sette det nyeste skipet i Oasis-klassen inn på Europa når det overleveres sommeren 2016.

Mye tyder på at Barcelona blir skipets hjemmehavn.

Også Civitaveccia utenfor Roma nevnes som et alternativ.

Deretter skal det neste skipet i Oasis-klassen settes inn på det stadig voksende markedet i Asia.

- Vi har planer Nordisk markedssjef Ellen Stebekk i Royal Caribbean International (RCI) bekrefter overfor Dagbladet at det jobbes med planer om å et skip i Oasis-klassen til en sommersesong i Europa.

FØRSTE KUTT:  Det var smil og forventninger i ansikter på toppledelsen i RCI og STX-verftet i Frankrike, da det første stålet til verdens største cruiseskip ble kuttet 23. september - en modell av skipet. Foto: RCI
FØRSTE KUTT: Det var smil og forventninger i ansikter på toppledelsen i RCI og STX-verftet i Frankrike, da det første stålet til verdens største cruiseskip ble kuttet 23. september - en modell av skipet. Foto: RCI Vis mer

Utover dette, er det som vanlig, svært lite som siver ut av informasjon fra rederikontorene i Miami.

Enorm etterspørsel På ettersommeren neste år tar «Oasis of the Seas» seg en Europa-tur i forbindelse med nødvendig opphold i tørrdokk for vedlikehold.

Da de tre Europa-cruisene ble lagt ut for salg i våres, var etterspørselen formidabel.

- Det var en vanvittig suksess. Telefonlinjene våre brøt rett og slett sammen. Det gir en god indikasjon på at markedet etterspør cruise med verdens største cruiseskip, sier Stebekk.

Søsterbesøk
I 2015 må også det fem centimeter lengre søsterskipet «Allure of the Seas» dokkes.

Det utelukkes ikke at salgssuksessen innebærer at skipet vil seile noen cruise i europeisk farvann, kanskje hele sommersesongen.

Nye skip 23. september begynte byggingen av det tredje skipet i Oasis-klassen. Mens de to første ble bygget i Finland, skal de to neste skipene leveres av STX-verftet i Frankrike.

RCI har opsjon på levering av et femte skip i Oasis-klassen.

ENORM: Helt akter på skipene i Oasisklassen, er det gjort plass til både underholdningsanlegg, surfebane, minigolf og basketballbane. Foto: RCI
ENORM: Helt akter på skipene i Oasisklassen, er det gjort plass til både underholdningsanlegg, surfebane, minigolf og basketballbane. Foto: RCI Vis mer

Realiseringen av planene er usikre og avhengig av den økonomiske utviklingen.

Glasskule Parallellt med byggingen av Oasis-skipene, har RCI foreløpig to skip i Quantum-klassen under bygging ved Meyer-verftet i Papenburg i Tyskland.

I bransjen regner man med at også ytterligere ett skip blir kontrahert hos tyskerne.

Forrige uke offentliggjorde RCI at Anthem of the Seas skal gå rett fra verftet og inn i trafikk fra Southampton i England når det blir overlevert på forsommeren i 2015.

Dette skipet får en rekke nymotens installasjoner, blant annet en gedigen løftearm som gir deg muligheten til å sitte inne i en glasskule, nesten 100 meter over havet.

Gjett på navnet I cruisekretser diskuteres det heftig hva de nye skipene skal hete.

RCI lettet forsåvidt litt på sløret, da rederiet  2. november i fjor saøkte patent på seks skipsnavn; «Anthem of the Seas», «Passion of the Seas», «Vantage of the Seas», «Quantum of the Seas», «Ovation of the Seas» og «Pulse of the Seas».

LANDSBY: Mellom flere dekk med balkonglugarer, ligger en rekke friluftsattraksjoner, som denne karusellen. Foto: RCI
LANDSBY: Mellom flere dekk med balkonglugarer, ligger en rekke friluftsattraksjoner, som denne karusellen. Foto: RCI Vis mer

I mellomtiden har «Vantage»-alternativet falt bort, på grunn av navnekollisjon med et eksisterende firmanavn.

Fasiten Ettersom både «Anthem» og «Quantum» er brukt på de to nybyggene fra Meyer-verftet, vil de to nye skipene i Oasis-klassen bli kalt enten «Passion», «Ovation» eller «Pulse».

«Of the Seas», selvsagt..