Temari - sushien absolutt alle klarer å lage

Det ser imponerende ut, men dette er så enkelt at alle kan klare det.

Sushi kan være enkelt å lage om du kan triksene, men det krever litt øving - spesielt når du skal lage nigiri.

Temari, kuleformete sushiballer, ser like imponerende ut på tallerkenen, men det er så enkelt å lage at vi våger å påstå at absolutt alle klarer det.

Her er det bare å invitere hele familien til et sushi-verksted.

I videoen over viser Wilson Chung, kokk, sushikursholder, og produktutvikler for Blue Dragon, hvordan du lager temari, eller sushi-baller om du vil.

Sushi for begynnere Det er ikke bare enkelt å lage temari, det er også en fin introduksjon til sushi for dem som ikke er så vant til å spise rå fisk.

I stedet for å bruke rå fisk, bruker vi røkelaks, og det er ingen skam i å kjøpe ferdig skivet røkelaks.

Og om du virkelig ønsker å gi noen en myk introduksjon til sushi, kan du lage en fusion-variant, der du smører litt kremost på laksen før du har på ris.

Temari er også en av de sushibitene man tradisjonelt spiser med fingrene.

Bruk plastfolie Trikset for å lykkes med temari er plastfolie. Ta et stort ark plastfolie og brett det firedobbelt, slik at du har et stykke som er cirka 20x20 cm.

Derfra er det plankekjøring.

Legg på laks, så ris. Og så samler du de fire hjørnene og vrir rundt, til du har en ball.

Se Wilson Chung vise hvordan i videoen over.

Lag sushi selv Det er ikke vanskelig å lage sushi, men det kan være greit å ta med seg et par små triks på veien.

I en serie videoer på Dagbladet viser Wilson Chung hvordan du enkelt kan lage sushi selv:

Slik velger du og koker sushiris
Slik prepper du sushiris

Slik lager du maki

Slik lager du uramaki - vrengte makiruller
Slik lager du nigiri