Tenk på dette før du kjøper juicer

Pris er ikke alt du bør se på.

SKILLER SEG: Juice fra presse (til venstre) og sentrifuge (til høyre). Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
SKILLER SEG: Juice fra presse (til venstre) og sentrifuge (til høyre). Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Planer om å kickstarte det nye året med ferskpresset frukt- og grønnsaksjuice?

Tradisjonen tro flommer kjøkkenutstyrs- og elektrokjedene over av tilbud på ulike juicere, og vi i Dinside-redaksjonen har fått flere henvendelser de siste dagene om hvilke juicere vi anbefaler.

I hovedsak er det tre ting du bør ta hensyn til: Hvilken type juicer ønsker du, hvor glad er du i å vaske opp - og hvor stort er budsjettet ditt.

Se alle våre tester av juicere

Juicepresse eller -sentrifuge? Det finnes, i hovedsak to ulike juicere: Juicepresser, eller slow juicers som de ofte kalles, og sentrifuger.

Navnet sier egentlig det meste om hvordan de virker; men er det er også andre forskjeller enn bare utvinningen av juicen.

Den mest åpenbare forskjellen er den du kan se: Sentrifugen er raskest, og gir mest juice i volum om du sammenligner to glass - men det er også mye skum i juicen. Den skiller seg også relativt raskt, med tynnere juice i bunn, og skum på topp. Pressen gir mer fruktkjøtt og grovere juice som holder seg lenger før den skiller seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.