Tenk på dette før du reiser fra barna

Ikke dra på langweekendtur før barnet er 3 år, i hvert fall ikke om du er mamma.

HADET, MAMMA OG PAPPA: Som hovedregel bør du vente to til tre år før du reiser fra minsten for første gang, mener barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.no
HADET, MAMMA OG PAPPA: Som hovedregel bør du vente to til tre år før du reiser fra minsten for første gang, mener barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste småbarnsforeldre drømmer nok om å reise på kjærestetur. Nyte restaurantmåltider. Få et par netter med uavbrutt søvn. Sitte på kafé i flere timer. Snakke om noe annet enn barn.

Kanskje tenker du tilbake med nostalgi på den siste parferien før barna ble født.

Vent 2-3 år med å reise Alle samlivsterapeuter anbefaler nybakte foreldre å ta vare på parforholdet. Likevel bør barnets behov gå foran foreldrenes ønske om å dra på storbyferie, mener ekspertene Foreldre & Barn har snakket med.

- Vent med helgeturen til barnet er 2 år. Vil du være borte en langhelg, bør du faktisk drøye til barnet er 3, mener barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen, som også har skrevet bøker om barneoppdragelse og selvfølelse.

Mor bør bli hjemme Hun støtter seg på kunnskap om barns behov for tilknytning. Og rådene gjelder først og fremst oss mammaer.

- Jeg pleier å si at den som er barnets primære tilknytningperson, det vil si den som er hjemme med barnet det første halvåret, ikke bør reise bort mer en dobbelt så mange timer som barnet er måneder. Det gjelder fram til barnet er ca 2 år, sier Gerhardsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer