Tenk på hvor søt du vil ha maten før du hakker løk

Hvordan du kutter og steker løken er avgjørende for resultatet, ifølge Anjali Patak.

HAKKET ELLER SKIVET: Hvordan du skjærer opp løken er avgjørende for hvordan smaken blir. Foto: IMAGE SOURCE / NTB SCANPIX
HAKKET ELLER SKIVET: Hvordan du skjærer opp løken er avgjørende for hvordan smaken blir. Foto: IMAGE SOURCE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside - Løk er minst like avgjørende for smaken på en curry som krydderet du putter i den, forteller Anjali Pathak.

Patak er kokk og tredje generasjons produktutvikler i firmaet Patak's som produserer ferdige sauser og krydderpaster til indisk mat.

Hun forteller at hun gjerne bruker ferdigsausene selv i hverdagen, de er tross alt utviklet etter hennes families gamle oppskrifter, men det er gjerne med en liten tvist.

For eksempel kan hun fremheve eller variere sausene ved å tilsette ekstra av ett eller flere krydder, og ikke minst, setter hun preg på rettene med en så dagligdags ingrediens som løk.

- Løken er undervurdert! Du må tenke over hvordan du vil at retten skal smake allerede når du kutter løken, sier Pathak til Dagbladet.

Spise løken rå? Tre veier til mindre hissig løk

Sødme Når stjernekokker snakker om smaksbilde og en balanse, snakker de om de fire hovedsmakene; sødme, syre, bitterhet og salt.

- I det indiske kjøkken snakker vi om sødme, syre, salt og spice - styrke, sier Patak.

Det er i den første av disse, sødme, at løken kommer inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.