Alzheimers sykdom

Tenk positivt - senk risikoen for demens

Positiv tenkning kan redusere stress, og dermed risikoen for demens. God kondisjon bidrar til å holde hjernecellene spreke.

GODT DRIV: John Hvidsten (69) trener fire til fem ganger i uka. - Jeg har fått mange gode opplevelser gjennom å bruke kroppen, sier han. Her på vei ned fra Ullevålseter, ved Sognsvann. Foto: Lars Eivind Bones
GODT DRIV: John Hvidsten (69) trener fire til fem ganger i uka. - Jeg har fått mange gode opplevelser gjennom å bruke kroppen, sier han. Her på vei ned fra Ullevålseter, ved Sognsvann. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både positivt syn på alderdommen og god kondisjon midt i livet er vist å redusere demensrisikoen i to ferske studier.

En amerikansk studie fant at et positivt syn på aldring senker demensrisikoen. Faktisk hadde gruppa med positivt syn på aldring halvparten så høy risiko for å utvikle demens.

God kondisjon kan også senke demensrisikoen. Dette viser en studie av 191 svenske kvinner nylig publisert i Neurology. De med god kondisjon midt i livet utviklet demens fem år seinere enn dem med middels god form.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer