Tenker du på sanddyner og geparder når du ser denne bilen?

Designen er nemlig inspirert av sanddyner og en gepard i spranget.

KATTEDYR: Designen er inspirert av sanddyner og en gepard i spranget.
KATTEDYR: Designen er inspirert av sanddyner og en gepard i spranget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Henrik Fisker ble født 10. august 1963, i Danmark. En dag strakte han hals i baksetet til sin fars Saab 95, og iakttok en Maserati Bora suse forbi. Der og da bestemte unge Fisker seg for at han skulle designe og bygge verdens kuleste biler.

Flere tiår senere beskuer vi bilen hans i Bergen. Har ikke lenger helt unge Fisker nådd sitt mål om å lage verdens kuleste bil? Det er i hvert fall ikke langt unna.

Hybridbilen Fisker Karma har en eksteriørdesign vi umiddelbart digger, og digger mer og mer jo mer vi ser. Fem meter lang, med lav profil, korte overheng, høyreiste flytt deg-forskjermer, langstrakt panser og arrogant grill-glis, er den både mafia-fet og sportslig på utvungent Gran Turismo-vis.

Fisker-logoen over grillen forestiller Californias sol over Stillehavet, gjennomskåret av et par streker som symboliserer Henrik Fiskers og hans medsammensvorne Bernhard Koehlers arbeidsverktøy - pennen.

Sett fra siden bidrar den lange akselavstanden til en langbent og muskuløs profil, mens Karmas hekk frister med sprettrumpe, dandert med bak- og bremselys som i tent form minner om vingeslag-profilen hos mektige fugler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer