TØFF DUELL: De er begge tøffere enn toget, men om du skal ha en bil som kan ta deg fram over alt, skal du da velge en Toyota Hilux AT35 Børning eller en Mercedes_Benz G350D? Ekspertene i Autofil har testet, og gir deg svaret. Foto: Jamieson Pothecary
TØFF DUELL: De er begge tøffere enn toget, men om du skal ha en bil som kan ta deg fram over alt, skal du da velge en Toyota Hilux AT35 Børning eller en Mercedes_Benz G350D? Ekspertene i Autofil har testet, og gir deg svaret. Foto: Jamieson PothecaryVis mer

Toyota Hilux AT35 Børning vs Mercedes G350D

Terrengduell: Bilene som er like rå i skogen som de ser ut

Toyota Hilux AT35 Børning er kjent fra «Børning»-filmene. Men kan den hamle opp med Mercedes G350D i skogen? Vi har testet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn
Toyota Hilux AT35 Børning

Den står der, knall rød med sorte detaljer. Du har kanskje sett den før, for den hadde en sentral rolle i den norske filmen Børning 2. Vi har testet bilen som igjen har satt pickup’er på kartet, og gitt mang en bilkar full tenning.

I Børning-edition er du omtrent så langt unna en standard Hilux som du kan komme. Jo da, det sitter fortsatt en 2,4 liters diesel under panseret, og effekten er ikke strukket utover de originale 150 hestekreftene.

Denne er koblet sammen med en 6-trinns girkasse, som du tidligere måtte oppgradere til 3-literen for å få, men drivverket er da også omtrent det eneste som er originalt.

For Børningbilen er slettes ikke original i det hele tatt. Den startet livet som en burgunderrød original Hilux som trillet inn på kaia i Drammen. Derfra ble den trillet videre til nærmeste nabo, Arctic Trucks. Og bare så det er sagt, dette skjedde lenge før Hilux i det hele tatt skulle ha ankommet landet. Men film er PR, og PR skaper muligheter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn